- Bewaar

- Bewaar
Mini-taboulé met geroosterde kikkererwten en granaatappel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Meng de cayennepeper, het zeezout en het paprikapoeder onder de olijfolie.
-
Snij de granaatappel doormidden en breek de helften in 2. Haal er de pitjes uit. Verwijder eventuele vliesjes.
-
Hou 12 muntblaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de quinoa 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Meng intussen de kikkererwten met de kruiden olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en laat 15 min. roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen tot ze lauw zijn.
-
Meng de granaatappelpitten, de fijngehakte munt en de quinoa onder de kikkererwten.
-
Verdeel over 12 glaasjes en werk af met een blaadje munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Meng de cayennepeper, het zeezout en het paprikapoeder onder de olijfolie.
-
Snij de granaatappel doormidden en breek de helften in 2. Haal er de pitjes uit. Verwijder eventuele vliesjes.
-
Hou 12 muntblaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de quinoa 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Meng intussen de kikkererwten met de kruiden olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en laat 15 min. roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen tot ze lauw zijn.
-
Meng de granaatappelpitten, de fijngehakte munt en de quinoa onder de kikkererwten.
-
Verdeel over 12 glaasjes en werk af met een blaadje munt.