Mini-taboulé met geroosterde kikkererwten en granaatappel
Mini-taboulé met geroosterde kikkererwten en granaatappel

Mini-taboulé met geroosterde kikkererwten en granaatappel

35 min.
Bijgerecht
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 4.7 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Meng de cayennepeper, het zeezout en het paprikapoeder onder de olijfolie.

  5. Snij de granaatappel doormidden en breek de helften in 2. Haal er de pitjes uit. Verwijder eventuele vliesjes.

  6. Hou 12 muntblaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Kook de quinoa 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  10. Meng intussen de kikkererwten met de kruiden olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en laat 15 min. roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen tot ze lauw zijn.

  11. Meng de granaatappelpitten, de fijngehakte munt en de quinoa onder de kikkererwten.

  12. Verdeel over 12 glaasjes en werk af met een blaadje munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Meng de cayennepeper, het zeezout en het paprikapoeder onder de olijfolie.

  5. Snij de granaatappel doormidden en breek de helften in 2. Haal er de pitjes uit. Verwijder eventuele vliesjes.

  6. Hou 12 muntblaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Kook de quinoa 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  10. Meng intussen de kikkererwten met de kruiden olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en laat 15 min. roosteren in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen tot ze lauw zijn.

  11. Meng de granaatappelpitten, de fijngehakte munt en de quinoa onder de kikkererwten.

  12. Verdeel over 12 glaasjes en werk af met een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 4.7 g
Koolhydraat 13.4 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal