Mini-trifle met yoghurtroom en frambozencoulis
Mini-trifle met yoghurtroom en frambozencoulis

Mini-trifle met yoghurtroom en frambozencoulis

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., enkele uren vooraf)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje en schraap er de zaadjes uit.

  4. Bereiding:
  5. Doe de diepgevroren frambozen in een steelpannetje samen met de rietsuiker, het vanillestokje en de vanillezaadjes. Voeg 2 eetl. water toe en laat 15 min. stoven op een zacht vuur.

  6. Neem van het vuur en roer er de koude boter onder. Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje.

  7. 3 Breek de lange vingers in grove stukken en verdeel de koekjes over 6 glazen.

  8. Meng de Griekse yoghurt met de roomkaas en de bloemsuiker en lepel over de koekjes. Werk de glaasjes af met de frambozenmengeling en laat 3 u. afkoelen in de koelkast.

  9. Bestrooi met het kokospoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., enkele uren vooraf)

  3. Snij het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje en schraap er de zaadjes uit.

  4. Bereiding:
  5. Doe de diepgevroren frambozen in een steelpannetje samen met de rietsuiker, het vanillestokje en de vanillezaadjes. Voeg 2 eetl. water toe en laat 15 min. stoven op een zacht vuur.

  6. Neem van het vuur en roer er de koude boter onder. Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje.

  7. 3 Breek de lange vingers in grove stukken en verdeel de koekjes over 6 glazen.

  8. Meng de Griekse yoghurt met de roomkaas en de bloemsuiker en lepel over de koekjes. Werk de glaasjes af met de frambozenmengeling en laat 3 u. afkoelen in de koelkast.

  9. Bestrooi met het kokospoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal