- Bewaar

- Bewaar
Minigebakjes met kaneel, appel en bosvruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de boter op kamertemperatuur goed zacht worden: roer ze goed los of warm ze zachtjes op, zonder ze te laten smelten.
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukjes.
-
Bereiding:
-
Roer de suiker onder de boter en meng er één na één de eieren onder.
-
Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, het amandelpoeder en het bakpoeder.
-
Doe de helft van dit mengsel bij het botermengsel. Giet de melk erbij, en daarna ook de rest van het bloemmengsel.
-
Voeg de diepgevroren bosvruchten en de stukjes appel toe.
-
Schep 1 eetl. deeg in elk papieren bakvormpje.
-
Laat 15 à 17 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Om te weten of ze voldoende gebakken zijn, steekt u met een mes in één van de gebakjes. Het lemmet moet er droog uitkomen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de boter op kamertemperatuur goed zacht worden: roer ze goed los of warm ze zachtjes op, zonder ze te laten smelten.
-
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukjes.
-
Bereiding:
-
Roer de suiker onder de boter en meng er één na één de eieren onder.
-
Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, het amandelpoeder en het bakpoeder.
-
Doe de helft van dit mengsel bij het botermengsel. Giet de melk erbij, en daarna ook de rest van het bloemmengsel.
-
Voeg de diepgevroren bosvruchten en de stukjes appel toe.
-
Schep 1 eetl. deeg in elk papieren bakvormpje.
-
Laat 15 à 17 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Om te weten of ze voldoende gebakken zijn, steekt u met een mes in één van de gebakjes. Het lemmet moet er droog uitkomen.