Minigebakjes met kaneel, appel en bosvruchten
Minigebakjes met kaneel, appel en bosvruchten

Minigebakjes met kaneel, appel en bosvruchten

25 min.
Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de boter op kamertemperatuur goed zacht worden: roer ze goed los of warm ze zachtjes op, zonder ze te laten smelten.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Roer de suiker onder de boter en meng er één na één de eieren onder.

  6. Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, het amandelpoeder en het bakpoeder.

  7. Doe de helft van dit mengsel bij het botermengsel. Giet de melk erbij, en daarna ook de rest van het bloemmengsel.

  8. Voeg de diepgevroren bosvruchten en de stukjes appel toe.

  9. Schep 1 eetl. deeg in elk papieren bakvormpje.

  10. Laat 15 à 17 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Om te weten of ze voldoende gebakken zijn, steekt u met een mes in één van de gebakjes. Het lemmet moet er droog uitkomen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de boter op kamertemperatuur goed zacht worden: roer ze goed los of warm ze zachtjes op, zonder ze te laten smelten.

  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Roer de suiker onder de boter en meng er één na één de eieren onder.

  6. Meng in een andere kom de bloem met de kaneel, het amandelpoeder en het bakpoeder.

  7. Doe de helft van dit mengsel bij het botermengsel. Giet de melk erbij, en daarna ook de rest van het bloemmengsel.

  8. Voeg de diepgevroren bosvruchten en de stukjes appel toe.

  9. Schep 1 eetl. deeg in elk papieren bakvormpje.

  10. Laat 15 à 17 min. bakken in de voorverwarmde oven op 200 °C. Om te weten of ze voldoende gebakken zijn, steekt u met een mes in één van de gebakjes. Het lemmet moet er droog uitkomen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 174 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal