Minihamburgers met aardappelblokjes en groentemuisjes
Minihamburgers met aardappelblokjes en groentemuisjes

Minihamburgers met aardappelblokjes en groentemuisjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 40.4 g
Eiwit 23.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hamburgers oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de radijsjes in schijfjes.

  4. Snipper 6 sprietjes bieslook fijn. Snij de rest in stukken van ongeveer 1,5 cm.

  5. Bereiding:
  6. Maak 2 sneetjes aan beide kanten van de tapastomaatjes en plaats in elke sneetje een schijfje radijs. Zij vormen de oortjes van de muizen. Teken met de mayonaise 2 oogjes, een neusje en een mondje.

  7. Steek op elk neusje aan elke kant 3 bieslooksteeltjes. Zo hebben de muisjes ook snorharen.

  8. Meng de ketchup met de yoghurt en kruid met cayennepeper, peper en zout. Voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe.

  9. Verhit de olijfolie en bak de aardappelblokjes ± 12 min. Kruid eventueel met wat zout.

  10. Smelt intussen de boter en bak de minihamburgers 2 min. aan elke kant. Laat vervolgens nog eens 6 min. bakken op een lager vuur.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord wat veldsla en plaats er 3 muisjes bovenop. Verdeel de hamburgers en de aardappelblokjes over de borden. Serveer de saus apart.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hamburgers oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de radijsjes in schijfjes.

  4. Snipper 6 sprietjes bieslook fijn. Snij de rest in stukken van ongeveer 1,5 cm.

  5. Bereiding:
  6. Maak 2 sneetjes aan beide kanten van de tapastomaatjes en plaats in elke sneetje een schijfje radijs. Zij vormen de oortjes van de muizen. Teken met de mayonaise 2 oogjes, een neusje en een mondje.

  7. Steek op elk neusje aan elke kant 3 bieslooksteeltjes. Zo hebben de muisjes ook snorharen.

  8. Meng de ketchup met de yoghurt en kruid met cayennepeper, peper en zout. Voeg ook het fijngesnipperde bieslook toe.

  9. Verhit de olijfolie en bak de aardappelblokjes ± 12 min. Kruid eventueel met wat zout.

  10. Smelt intussen de boter en bak de minihamburgers 2 min. aan elke kant. Laat vervolgens nog eens 6 min. bakken op een lager vuur.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord wat veldsla en plaats er 3 muisjes bovenop. Verdeel de hamburgers en de aardappelblokjes over de borden. Serveer de saus apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 40.4 g
Eiwit 23.1 g

Bekijk het recept digitaal