Minimacaroni met … 3 groenten
Minimacaroni met … 3 groenten

Minimacaroni met … 3 groenten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 67.3 g
Suiker 9.6 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 30.9 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de courgette in gelijke blokjes. Je hoeft ze niet te schillen.

  5. Schil de wortel. Snij hem in even grote blokjes als de courgette.

  6. Snij de rode paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte stukjes binnenin. Snij het rode vruchtvlees in even grote blokjes als de courgette en de wortel. Doe alle groenteblokjes in een vergiet.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en knip ze in kleine stukjes.

  8. Pers de halve citroen tot je 2 eetlepels sap hebt.

  9. Bereiding:
  10. Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …):
  11. De groenten stoven: snij de rode ui heel fijn en stoof 5 min. in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de blokjes courgette, wortel en paprika samen met het blaadje laurier toe. Dek de kookpot af en laat 20 min. stoven op een zacht vuur. Roer tegen het einde van de gaartijd nog de stukjes dragon onder de gestoofde groenten en kruid met zwarte peper en zout.

  12. De pasta koken: kook ondertussen de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  13. Smelt ook de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur tot de keuken begint te ruiken naar koekjes. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en roer goed met de klopper. Laat de saus op een zacht vuur indikken en roer regelmatig. Meng er op het einde het citroensap onder.

  14. Verwarm de oven voor op 200 °C en roep er de kleine chef-kok weer bij.

  15. Nu is het weer aan jou:
  16. Meng de geraspte gruyère met de amandelschilfers in een mengkom.

  17. Doe de gestoofde groenten, de gekookte macaroni, de saus en de gekookte hamreepjes in de kookpot van de pasta. Meng alles goed onder elkaar met een houten lepel.

  18. Schep de macaroni nu in 4 kleine ovenpotjes. Bestrooi alle potjes met de mengeling van geraspte kaas en amandelschilfers.

  19. Zo, jouw minimacaroni's zijn klaar voor de oven. Na 20 min. zou de bovenkant mooi gebruind moeten zijn en mag je de mensen aan tafel roepen. Smakelijk!

Tip

- Maak dit recept eens met spirelli in plaats van macaroni. - Vervang de oranje wortel door een witte wortel (pastinaak). - Meng fijngesneden wittekool of groenekool onder de macaroni. - Of vervang de gekookte ham door stukjes gerookt spek, die je eerst krokant laat bakken in de pan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de courgette in gelijke blokjes. Je hoeft ze niet te schillen.

  5. Schil de wortel. Snij hem in even grote blokjes als de courgette.

  6. Snij de rode paprika's in 2. Verwijder de pitjes en de witte stukjes binnenin. Snij het rode vruchtvlees in even grote blokjes als de courgette en de wortel. Doe alle groenteblokjes in een vergiet.

  7. Pluk de blaadjes van de takjes dragon en knip ze in kleine stukjes.

  8. Pers de halve citroen tot je 2 eetlepels sap hebt.

  9. Bereiding:
  10. Deze taakjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …):
  11. De groenten stoven: snij de rode ui heel fijn en stoof 5 min. in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de blokjes courgette, wortel en paprika samen met het blaadje laurier toe. Dek de kookpot af en laat 20 min. stoven op een zacht vuur. Roer tegen het einde van de gaartijd nog de stukjes dragon onder de gestoofde groenten en kruid met zwarte peper en zout.

  12. De pasta koken: kook ondertussen de macaroni gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  13. Smelt ook de boter in een steelpannetje. Roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur tot de keuken begint te ruiken naar koekjes. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe en roer goed met de klopper. Laat de saus op een zacht vuur indikken en roer regelmatig. Meng er op het einde het citroensap onder.

  14. Verwarm de oven voor op 200 °C en roep er de kleine chef-kok weer bij.

  15. Nu is het weer aan jou:
  16. Meng de geraspte gruyère met de amandelschilfers in een mengkom.

  17. Doe de gestoofde groenten, de gekookte macaroni, de saus en de gekookte hamreepjes in de kookpot van de pasta. Meng alles goed onder elkaar met een houten lepel.

  18. Schep de macaroni nu in 4 kleine ovenpotjes. Bestrooi alle potjes met de mengeling van geraspte kaas en amandelschilfers.

  19. Zo, jouw minimacaroni's zijn klaar voor de oven. Na 20 min. zou de bovenkant mooi gebruind moeten zijn en mag je de mensen aan tafel roepen. Smakelijk!

Tip

- Maak dit recept eens met spirelli in plaats van macaroni. - Vervang de oranje wortel door een witte wortel (pastinaak). - Meng fijngesneden wittekool of groenekool onder de macaroni. - Of vervang de gekookte ham door stukjes gerookt spek, die je eerst krokant laat bakken in de pan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 67.3 g
Suiker 9.6 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 30.9 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal