- Bewaar

- Bewaar
Minipannenkoekjes met mango
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de mango in dunne reepjes.
-
Kluts het ei.
-
Smelt de boter op een zacht vuurtje.
-
Bereiding:
-
Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, het zout en de droge gist.
-
Maak een kuiltje in het midden en giet er het geklutste ei en een scheutje melk in.
-
Meng het geklutste ei geleidelijk aan onder de bloem en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe.
-
Voeg de gesmolten boter en de honing toe en meng goed door elkaar tot een homogeen beslag.
-
Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan. Roer het beslag even om en bak 6 porties tot pannenkoekjes (reken ± 2 eetl. beslag per portie). Bak aan beide kanten mooi bruin.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak nog eens 6 pannenkoekjes.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel er de mangoreepjes over en werk af met de bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de mango in dunne reepjes.
-
Kluts het ei.
-
Smelt de boter op een zacht vuurtje.
-
Bereiding:
-
Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, het zout en de droge gist.
-
Maak een kuiltje in het midden en giet er het geklutste ei en een scheutje melk in.
-
Meng het geklutste ei geleidelijk aan onder de bloem en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe.
-
Voeg de gesmolten boter en de honing toe en meng goed door elkaar tot een homogeen beslag.
-
Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan. Roer het beslag even om en bak 6 porties tot pannenkoekjes (reken ± 2 eetl. beslag per portie). Bak aan beide kanten mooi bruin.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak nog eens 6 pannenkoekjes.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel er de mangoreepjes over en werk af met de bloemsuiker.