Minipannenkoekjes met mango
Minipannenkoekjes met mango

Minipannenkoekjes met mango

1 u. 5 min.
Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 67.7 g
Eiwit 12.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de mango in dunne reepjes.

  4. Kluts het ei.

  5. Smelt de boter op een zacht vuurtje.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, het zout en de droge gist.

  8. Maak een kuiltje in het midden en giet er het geklutste ei en een scheutje melk in.

  9. Meng het geklutste ei geleidelijk aan onder de bloem en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe.

  10. Voeg de gesmolten boter en de honing toe en meng goed door elkaar tot een homogeen beslag.

  11. Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  12. Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan. Roer het beslag even om en bak 6 porties tot pannenkoekjes (reken ± 2 eetl. beslag per portie). Bak aan beide kanten mooi bruin.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak nog eens 6 pannenkoekjes.

  14. Afwerking:
  15. Leg op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel er de mangoreepjes over en werk af met de bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de mango in dunne reepjes.

  4. Kluts het ei.

  5. Smelt de boter op een zacht vuurtje.

  6. Bereiding:
  7. Meng de bloem met de havermout, de rietsuiker, het zout en de droge gist.

  8. Maak een kuiltje in het midden en giet er het geklutste ei en een scheutje melk in.

  9. Meng het geklutste ei geleidelijk aan onder de bloem en voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe.

  10. Voeg de gesmolten boter en de honing toe en meng goed door elkaar tot een homogeen beslag.

  11. Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.

  12. Bak de pannenkoekjes in 2 keer. Verhit 1 eetl. olie in een grote pan. Roer het beslag even om en bak 6 porties tot pannenkoekjes (reken ± 2 eetl. beslag per portie). Bak aan beide kanten mooi bruin.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. olie in de pan en bak nog eens 6 pannenkoekjes.

  14. Afwerking:
  15. Leg op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel er de mangoreepjes over en werk af met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 67.7 g
Eiwit 12.6 g

Bekijk het recept digitaal