Minuutsteak met aardappelgnocchi en spitskoolslaatje
Minuutsteak met aardappelgnocchi en spitskoolslaatje

Minuutsteak met aardappelgnocchi en spitskoolslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 51.5 g
Suiker 15.3 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 43.1 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ( 15 min)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de spitskool in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne reepjes.

  5. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  6. Snij het vruchtvlees van de mango in reepjes. Vang het sap op.

  7. Snij de minuutsteak in reepjes van 1,5 cm breed.

  8. Bereiding:
  9. Maak de dressing: meng de mayonaise, het mangosap en het kerriepoeder onder de Griekse yoghurt.

  10. Meng de dressing onder alle groenten en de mango. Zet opzij tot gebruik.

  11. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Kruid met peper en zout.

  13. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de steakreepjes 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Voeg 1 dl water toe aan de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat kort inkoken op een hoog vuur.

  14. Afwerking:
  15. Schep de gnocchi en de groenten op de borden en verdeel er de steakreepjes over. Lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ( 15 min)

  3. Snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Snij de spitskool in 2 en verwijder de harde kern. Snij daarna in dunne reepjes.

  5. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  6. Snij het vruchtvlees van de mango in reepjes. Vang het sap op.

  7. Snij de minuutsteak in reepjes van 1,5 cm breed.

  8. Bereiding:
  9. Maak de dressing: meng de mayonaise, het mangosap en het kerriepoeder onder de Griekse yoghurt.

  10. Meng de dressing onder alle groenten en de mango. Zet opzij tot gebruik.

  11. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 5 min. aan alle kanten goudbruin.

  12. Kruid met peper en zout.

  13. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de steakreepjes 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Voeg 1 dl water toe aan de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat kort inkoken op een hoog vuur.

  14. Afwerking:
  15. Schep de gnocchi en de groenten op de borden en verdeel er de steakreepjes over. Lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 51.5 g
Suiker 15.3 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 43.1 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal