Minuutsteak met chimichurri, krieltjes en courgette
Minuutsteak met chimichurri, krieltjes en courgette

Minuutsteak met chimichurri, krieltjes en courgette

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Energie 2176 kj
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 34.3 g
Suiker 13.7 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 41.7 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de courgettes in blokjes van max. 1 cm. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de courgettes en de krieltjes 10 à 15 min. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper intussen het knoflook, de sjalot en de peterselie fijn. Haal de pitjes uit het pepertje en snipper ook fijn.

  4. Maak de chimichurri: meng het knoflook, de sjalot, de peterselie en het pepertje met de olijfolie en de azijn. Kruid met de oregano, peper en zout.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steaks 1 à 2 min. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in reepjes.

  6. Verdeel het vlees en de aardappelmengeling over de borden. Werk het vlees af met de chimichurri.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de courgettes in blokjes van max. 1 cm. Verhit de olijfolie in een hoge pan en bak de courgettes en de krieltjes 10 à 15 min. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper intussen het knoflook, de sjalot en de peterselie fijn. Haal de pitjes uit het pepertje en snipper ook fijn.

  4. Maak de chimichurri: meng het knoflook, de sjalot, de peterselie en het pepertje met de olijfolie en de azijn. Kruid met de oregano, peper en zout.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de steaks 1 à 2 min. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in reepjes.

  6. Verdeel het vlees en de aardappelmengeling over de borden. Werk het vlees af met de chimichurri.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Energie 2176 kj
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 34.3 g
Suiker 13.7 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 41.7 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Malbec Mendoza – Argentinië Bier Saint-Feuillien Quadruple Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal