Minuutsteak met courgettepuree en courgettes in kervelroom
Minuutsteak met courgettepuree en courgettes in kervelroom

Minuutsteak met courgettepuree en courgettes in kervelroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 44.9 g
Suiker 15.6 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 48.7 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Rasp 2 courgettes fijn en snij 1 courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Hak de kervel grof (bewaar 4 takjes voor de afwerking). Mix de grofgehakte kervel met de roomkaas tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en roerbak de courgetteblokjes 10 min. Roer er de kervelkaas onder en kruid met peper en zout.

  9. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en roer er de geraspte courgettes en de melk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Voeg 1/2 dl water toe en schraap de braadresten los.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree over de borden en lepel er de courgetteblokjes over. Serveer met de minuutsteak en lepel er wat braadvocht over. Garneer met een plukje kervel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Rasp 2 courgettes fijn en snij 1 courgette in blokjes van 1 cm.

  5. Hak de kervel grof (bewaar 4 takjes voor de afwerking). Mix de grofgehakte kervel met de roomkaas tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en roerbak de courgetteblokjes 10 min. Roer er de kervelkaas onder en kruid met peper en zout.

  9. Prak de aardappelen fijn met een pureestamper en roer er de geraspte courgettes en de melk onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm. Voeg 1/2 dl water toe en schraap de braadresten los.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de puree over de borden en lepel er de courgetteblokjes over. Serveer met de minuutsteak en lepel er wat braadvocht over. Garneer met een plukje kervel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 44.9 g
Suiker 15.6 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 48.7 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal