Minuutsteak met gnocchi, oesterzwammen en rucolapesto
Minuutsteak met gnocchi, oesterzwammen en rucolapesto

Minuutsteak met gnocchi, oesterzwammen en rucolapesto

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3356 kj
Energie 802 kcal
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 49.7 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Maak eerst de pesto: hak de helft van de rucola grof en doe samen met de walnootpitten, het gepelde teentje knoflook en 50 ml olijfolie in een maatbeker. Mix tot een gladde massa en kruid met peper en zout.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Scheur de oesterzwammen in repen.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en roerbak de oesterzwammen en de paprikareepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Verhit opnieuw 1 el olijfolie in dezelfde pan en bak de gnocchi (instructies: zie verpakking). Kruid met peper en zout. Voeg bij de oesterzwammen en de paprika en meng er de pesto en de rest van de rucola onder.

  5. Verhit 1 el olijfolie in de braadpan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en snij in stukken.

  6. Verdeel de gnocchi over de borden en schik er de stukken steak op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.

    Maak eerst de pesto: hak de helft van de rucola grof en doe samen met de walnootpitten, het gepelde teentje knoflook en 50 ml olijfolie in een maatbeker. Mix tot een gladde massa en kruid met peper en zout.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Scheur de oesterzwammen in repen.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en roerbak de oesterzwammen en de paprikareepjes ± 10 min. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Verhit opnieuw 1 el olijfolie in dezelfde pan en bak de gnocchi (instructies: zie verpakking). Kruid met peper en zout. Voeg bij de oesterzwammen en de paprika en meng er de pesto en de rest van de rucola onder.

  5. Verhit 1 el olijfolie in de braadpan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en snij in stukken.

  6. Verdeel de gnocchi over de borden en schik er de stukken steak op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3356 kj
Energie 802 kcal
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 4.7 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 49.7 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Merlot D.O. Central Valley - Chili Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal