Minuutsteak met tagliatelle en peulen
Minuutsteak met tagliatelle en peulen

Minuutsteak met tagliatelle en peulen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Energie 3004 kj
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 12.1 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 41.9 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de peulen en halveer de snoeptomaten.

  3. Pluk de blaadjes van de basilicum (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix met de room en de pilipili tot een gladde saus.

  4. Verhit 1/2 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de peulen en tomaten toe en overgiet met de basilicumroom. Laat 5 min. pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

  5. Kook de tagliatellenestjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin langs elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de groentjes onder de tagliatelle, serveer met de minuutsteak en werk af met een blaadje basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de peulen en halveer de snoeptomaten.

  3. Pluk de blaadjes van de basilicum (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix met de room en de pilipili tot een gladde saus.

  4. Verhit 1/2 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de peulen en tomaten toe en overgiet met de basilicumroom. Laat 5 min. pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

  5. Kook de tagliatellenestjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin langs elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de groentjes onder de tagliatelle, serveer met de minuutsteak en werk af met een blaadje basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Energie 3004 kj
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 81.7 g
Suiker 12.1 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 41.9 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux Supérieur Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal