Minuutsteak met zomerse stoemp van ijsbergsla
Minuutsteak met zomerse stoemp van ijsbergsla

Minuutsteak met zomerse stoemp van ijsbergsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 9.6 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 3.9 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 40.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Hak het bieslook fijn.

  5. Snij de sla in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.

  9. Pureer de aardappelen en meng er de zure room en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de ijsbergsla onder de aardappelpuree.

  11. Afwerking:
  12. Snij de minuutsteaks in reepjes en serveer met de puree.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ± 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Snij intussen 100 g ijsbergsla in kleine stukken. Snipper ook 2 stengels bieslook fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie en bak 30 g minuutsteak 1 min. gaar. Kruid met een beetje peper. 4 Meng alles onder elkaar en snij in hapklare stukken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Hak het bieslook fijn.

  5. Snij de sla in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.

  9. Pureer de aardappelen en meng er de zure room en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de ijsbergsla onder de aardappelpuree.

  11. Afwerking:
  12. Snij de minuutsteaks in reepjes en serveer met de puree.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ± 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Snij intussen 100 g ijsbergsla in kleine stukken. Snipper ook 2 stengels bieslook fijn. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie en bak 30 g minuutsteak 1 min. gaar. Kruid met een beetje peper. 4 Meng alles onder elkaar en snij in hapklare stukken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 9.6 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 39.9 g
Suiker 3.9 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 40.9 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Dama de Toro Tempranillo 'Barrel Aged' D.O. Toro - Spanje

Bekijk het recept digitaal