Minuutsteak , noedels met Thaise groenten en mango
Minuutsteak , noedels met Thaise groenten en mango

Minuutsteak , noedels met Thaise groenten en mango

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 42.2 g
Suiker 15.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 33.7 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de uiteinden van de peultjes.

  4. Laat de noedels weken in koud water en maak los met een vork. Giet af.

  5. Hak de pinda's grof.

  6. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes van 1 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van het rode pepertje. Snipper het knoflook en het pepertje fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of in een pan met een hoge rand. Stoof de peultjes en de stoofgroenten 5 min. Voeg de oestersaus toe.

  10. Roer er de noedels en de mango onder, en laat nog 1 à 2 min. roerbakken. Kruid met peper.

  11. Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant, samen met het knoflook en het rode pepertje. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de geroosterde pinda's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de uiteinden van de peultjes.

  4. Laat de noedels weken in koud water en maak los met een vork. Giet af.

  5. Hak de pinda's grof.

  6. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes van 1 cm.

  7. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van het rode pepertje. Snipper het knoflook en het pepertje fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of in een pan met een hoge rand. Stoof de peultjes en de stoofgroenten 5 min. Voeg de oestersaus toe.

  10. Roer er de noedels en de mango onder, en laat nog 1 à 2 min. roerbakken. Kruid met peper.

  11. Verwarm intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant, samen met het knoflook en het rode pepertje. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de geroosterde pinda's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 42.2 g
Suiker 15.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 33.7 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Achel Blond Blonde trappist Wijn Château Larose Trintaudon Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal