- Bewaar

- Bewaar
Mix van groente-en fruitsushi
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de komkommer en de wortelen in lange staafjes.
-
Pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de mango en de avocado in fijne reepjes. Besprenkel met het limoensap.
-
Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne, lange staafjes.
-
Bereiding:
-
(1 u. + afkoelen)
-
Spoel de sushirijst meermaals onder koud water. Laat de rijst 30 min. weken in een kookpot met 6 dl koud water.
-
Giet intussen de rijstazijn in een steelpan. Zet op een laag vuur en laat de rietsuiker en het zout erin oplossen.
-
Kook de wortelen 3 tot 4 min. in water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Breng de rijst afgedekt aan de kook op een hoog vuur. Zet het vuur zachter en laat 10 min. afgedekt koken. Haal van het vuur en laat nog 10 min. afgedekt rusten.
-
Doe de rijst in een kom en voeg de rijstazijn toe. Laat afkoelen.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Maak de sushi: leg 1 norivel met de glanzende kant naar onder op een suhimat. Bedek met rijst (tot op 1 à 2 cm van de rand). Schik er enkele groente- en/of fruitreepjes op. Trek een streepje wasabi of tahin op de rand (of maak de randen vochtig met water).
-
Herhaal voor de andere norivellen. Maak verschillende combinaties.
-
Rol de sushi op en druk goed op de rand zodat de rol gesloten blijft. Zet 30 min. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Haal de sushirollen door de sesamzaadjes en snij elke rol in 6 of 7. Serveer met sojasaus en tahin.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de komkommer en de wortelen in lange staafjes.
-
Pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de mango en de avocado in fijne reepjes. Besprenkel met het limoensap.
-
Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in fijne, lange staafjes.
-
Bereiding:
-
(1 u. + afkoelen)
-
Spoel de sushirijst meermaals onder koud water. Laat de rijst 30 min. weken in een kookpot met 6 dl koud water.
-
Giet intussen de rijstazijn in een steelpan. Zet op een laag vuur en laat de rietsuiker en het zout erin oplossen.
-
Kook de wortelen 3 tot 4 min. in water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Breng de rijst afgedekt aan de kook op een hoog vuur. Zet het vuur zachter en laat 10 min. afgedekt koken. Haal van het vuur en laat nog 10 min. afgedekt rusten.
-
Doe de rijst in een kom en voeg de rijstazijn toe. Laat afkoelen.
-
Rooster intussen de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Maak de sushi: leg 1 norivel met de glanzende kant naar onder op een suhimat. Bedek met rijst (tot op 1 à 2 cm van de rand). Schik er enkele groente- en/of fruitreepjes op. Trek een streepje wasabi of tahin op de rand (of maak de randen vochtig met water).
-
Herhaal voor de andere norivellen. Maak verschillende combinaties.
-
Rol de sushi op en druk goed op de rand zodat de rol gesloten blijft. Zet 30 min. in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Haal de sushirollen door de sesamzaadjes en snij elke rol in 6 of 7. Serveer met sojasaus en tahin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger