- Bewaar

- Bewaar
Mokkaparfait
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hou een beetje over voor de versiering.
-
Bereiding:
-
Verwarm de suiker met de koffie en de marsala in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot de suiker volledig is gesmolten.
-
Klop de eidooiers schuimig en voeg toe aan het suikermengsel. Laat nog even op het vuur staan en blijf roeren (let op dat het niet schift). Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Klop ondertussen de room op. Schep voorzichtig onder het mengsel en voeg de speculaaskruimels toe.
-
Giet het mengsel in een met plasticfolie bekleed cakeblik en zet minstens 4 u. (het liefst een volledige nacht) in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Haal met behulp van de plasticfolie de mokkaparfait uit het cakeblik en snij in plakjes. Versier elk plakje met wat verkruimelde speculaas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Hou een beetje over voor de versiering.
-
Bereiding:
-
Verwarm de suiker met de koffie en de marsala in een steelpannetje op een zacht vuurtje tot de suiker volledig is gesmolten.
-
Klop de eidooiers schuimig en voeg toe aan het suikermengsel. Laat nog even op het vuur staan en blijf roeren (let op dat het niet schift). Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Klop ondertussen de room op. Schep voorzichtig onder het mengsel en voeg de speculaaskruimels toe.
-
Giet het mengsel in een met plasticfolie bekleed cakeblik en zet minstens 4 u. (het liefst een volledige nacht) in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Haal met behulp van de plasticfolie de mokkaparfait uit het cakeblik en snij in plakjes. Versier elk plakje met wat verkruimelde speculaas.