Mosselen op Spaanse wijze
Mosselen op Spaanse wijze

Mosselen op Spaanse wijze

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Energie 1828 kj
Vet 17.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 12.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 32.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met het knoflook fijn. Snij de prei in ringen en de ui in halve ringen. Hak de peterselie grof.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, het knoflook en het pepertje kort. Voeg de prei toe en laat even verder stoven.

  4. Bak de spekreepjes ± 4 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Doe de gebakken spekreepjes bij de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Kruid met peper en blus met de witte wijn.

  6. Verdeel de mosselen over 2 grote kookpotten. Voeg de groentemengeling toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Dek af en laat 5 à 7 min. garen. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.

Tip
Tip

Geef er stokbrood met wat kruidenboter bij. Ook lekker met frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met het knoflook fijn. Snij de prei in ringen en de ui in halve ringen. Hak de peterselie grof.

  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, het knoflook en het pepertje kort. Voeg de prei toe en laat even verder stoven.

  4. Bak de spekreepjes ± 4 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Doe de gebakken spekreepjes bij de groenten en meng er de tomatenpuree onder. Kruid met peper en blus met de witte wijn.

  6. Verdeel de mosselen over 2 grote kookpotten. Voeg de groentemengeling toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Dek af en laat 5 à 7 min. garen. De mosselen zijn gaar wanneer ze allemaal open zijn.

Tip
Tip

Geef er stokbrood met wat kruidenboter bij. Ook lekker met frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Energie 1828 kj
Vet 17.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 18.2 g
Suiker 12.7 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 32.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje Casa Mayor Chardonnay Old Vines - Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal