Mosselpotje met bier en spek
Mosselpotje met bier en spek

Mosselpotje met bier en spek

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 30.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de wortelen en de selder in kleine stukjes.

  4. Snij het witloof in fijne reepjes.

  5. Snipper de platte peterselie fijn (u hebt 2 eetl. nodig).

  6. Bak de spekreepjes 10 min. zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, tot ze licht krokant zijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en doe er de groenten bij. Voeg het takje tijm toe, kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen. Verwijder het takje tijm.

  9. Doe ondertussen de mosselen in een grote kookpot en overgiet met het bier. Laat ± 10 min. afgedekt garen op een hevig vuur, tot alle mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de kookpot en bewaar het kookvocht.

  10. Giet het kookvocht van de mosselen door een zeef over de groenten in de kookpot. Breng aan de kook en voeg de gebakken spekreepjes en de lichte room toe. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Giet de groentebereiding over de mosselen en verwarm nog even.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de mosselen over diepe borden, samen met wat groentjes en saus. Bestrooi met peter-selie. Dien op met bruin brood of frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de wortelen en de selder in kleine stukjes.

  4. Snij het witloof in fijne reepjes.

  5. Snipper de platte peterselie fijn (u hebt 2 eetl. nodig).

  6. Bak de spekreepjes 10 min. zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, tot ze licht krokant zijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en doe er de groenten bij. Voeg het takje tijm toe, kruid met peper en zout en laat 10 min. sudderen. Verwijder het takje tijm.

  9. Doe ondertussen de mosselen in een grote kookpot en overgiet met het bier. Laat ± 10 min. afgedekt garen op een hevig vuur, tot alle mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de kookpot en bewaar het kookvocht.

  10. Giet het kookvocht van de mosselen door een zeef over de groenten in de kookpot. Breng aan de kook en voeg de gebakken spekreepjes en de lichte room toe. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Giet de groentebereiding over de mosselen en verwarm nog even.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de mosselen over diepe borden, samen met wat groentjes en saus. Bestrooi met peter-selie. Dien op met bruin brood of frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vet 27.7 g
Koolhydraat 19.9 g
Eiwit 30.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Tripel

Bekijk het recept digitaal