- Bewaar

- Bewaar
Moussaka met rode bonen
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de aubergine in schijven van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 30 min. rusten. Spoel af en dep droog.
-
Snij de ongeschilde courgette en de geschilde aardappelen in fijne schijven.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak een deel van de aubergine-, courgette- en aardappelschijven aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Herhaal tot alle schijven gebakken zijn (voeg indien nodig nog wat olie toe).
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de uitgelekte rode bonen, de fijngesnipperde peterselie en de verkruimelde feta. Kruid met de oregano, peper en zout.
-
Verdeel de helft van de courgette-, aubergine- en aardappelschijven dakpansgewijs in een grote ovenschaal. Overgiet met de helft van de tomatensaus en herhaal. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet nog 35 à 40 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje brood.
Dit recept kan u perfect op voorhand klaarmaken en de dag zelf in de oven zetten. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g geschilde aardappelen, 50 g courgette en 50 g aubergine in blokjes. 2 Kook de groenten 20 min. gaar in een bodempje water, samen met 50 g uitgelekte rode kidneybonen (blik) en 1 snuifje gedroogde oregano. 3 Voeg 1 koffi el. plantaardige olie toe en plet lichtjes met een vork tot een grove puree.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Snij de aubergine in schijven van 1/2 cm dik en bestrooi met zout. Laat 30 min. rusten. Spoel af en dep droog.
-
Snij de ongeschilde courgette en de geschilde aardappelen in fijne schijven.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verkruimel de feta.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak een deel van de aubergine-, courgette- en aardappelschijven aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Herhaal tot alle schijven gebakken zijn (voeg indien nodig nog wat olie toe).
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de uitgelekte rode bonen, de fijngesnipperde peterselie en de verkruimelde feta. Kruid met de oregano, peper en zout.
-
Verdeel de helft van de courgette-, aubergine- en aardappelschijven dakpansgewijs in een grote ovenschaal. Overgiet met de helft van de tomatensaus en herhaal. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat al roerend even drogen op het vuur. Giet er de koude melk bij en roer tot een gebonden saus. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de witte saus over de groenten en bestrooi met de geraspte emmentaler. Zet nog 35 à 40 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Serveer met een stukje brood.
Dit recept kan u perfect op voorhand klaarmaken en de dag zelf in de oven zetten. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 50 g geschilde aardappelen, 50 g courgette en 50 g aubergine in blokjes. 2 Kook de groenten 20 min. gaar in een bodempje water, samen met 50 g uitgelekte rode kidneybonen (blik) en 1 snuifje gedroogde oregano. 3 Voeg 1 koffi el. plantaardige olie toe en plet lichtjes met een vork tot een grove puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Bruin Abdijbier Wijn Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Loggia delle Sassaie Toscana - Italië