- Bewaar

- Bewaar
Mousse van rivierkreeftjes met Ganda-ham en bieslookcoulis
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. La Burgondie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak het bieslook grof.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Klop 1/2 dl room licht op.
-
Snij het rivierkreeftenvlees in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Breng de visfond aan de kook en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Laat ze volledig oplossen.
-
Doe het rivierkreeftenvlees, de visfond en de lichtopgeklopte room in een grote maatbeker en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
Breng wat water aan de kook en laat het bieslook gedurende 2 min. blancheren. Giet af en mix het bieslook samen met 1/2 dl room tot een gladde groene massa. Meng er het limoensap onder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Maak torentjes van de rivierkreeftenmousse in het midden van de borden (gebruik een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem) en leg er een sneetje Ganda-ham op. Verdeel wat gemengde scheuten rond de rivierkreeftenmousse en lepel er de saus rond.
Het rivierkreeftenvlees kan u ook vervangen door grijze garnalen of roze jumbogarnalen (versmarkt).
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. La Burgondie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak het bieslook grof.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
-
Klop 1/2 dl room licht op.
-
Snij het rivierkreeftenvlees in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Breng de visfond aan de kook en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Laat ze volledig oplossen.
-
Doe het rivierkreeftenvlees, de visfond en de lichtopgeklopte room in een grote maatbeker en mix fijn. Kruid met peper en zout.
-
Breng wat water aan de kook en laat het bieslook gedurende 2 min. blancheren. Giet af en mix het bieslook samen met 1/2 dl room tot een gladde groene massa. Meng er het limoensap onder en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Maak torentjes van de rivierkreeftenmousse in het midden van de borden (gebruik een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem) en leg er een sneetje Ganda-ham op. Verdeel wat gemengde scheuten rond de rivierkreeftenmousse en lepel er de saus rond.
Het rivierkreeftenvlees kan u ook vervangen door grijze garnalen of roze jumbogarnalen (versmarkt).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. La Burgondie