Mousse van rivierkreeftjes met Ganda-ham en bieslookcoulis
Mousse van rivierkreeftjes met Ganda-ham en bieslookcoulis

Mousse van rivierkreeftjes met Ganda-ham en bieslookcoulis

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 191 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 21.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak het bieslook grof.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Klop 1/2 dl room licht op.

  5. Snij het rivierkreeftenvlees in grove stukken.

  6. Bereiding:
  7. Breng de visfond aan de kook en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Laat ze volledig oplossen.

  8. Doe het rivierkreeftenvlees, de visfond en de lichtopgeklopte room in een grote maatbeker en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  9. Breng wat water aan de kook en laat het bieslook gedurende 2 min. blancheren. Giet af en mix het bieslook samen met 1/2 dl room tot een gladde groene massa. Meng er het limoensap onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Maak torentjes van de rivierkreeftenmousse in het midden van de borden (gebruik een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem) en leg er een sneetje Ganda-ham op. Verdeel wat gemengde scheuten rond de rivierkreeftenmousse en lepel er de saus rond.

Tip

Het rivierkreeftenvlees kan u ook vervangen door grijze garnalen of roze jumbogarnalen (versmarkt).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak het bieslook grof.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Klop 1/2 dl room licht op.

  5. Snij het rivierkreeftenvlees in grove stukken.

  6. Bereiding:
  7. Breng de visfond aan de kook en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Laat ze volledig oplossen.

  8. Doe het rivierkreeftenvlees, de visfond en de lichtopgeklopte room in een grote maatbeker en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  9. Breng wat water aan de kook en laat het bieslook gedurende 2 min. blancheren. Giet af en mix het bieslook samen met 1/2 dl room tot een gladde groene massa. Meng er het limoensap onder en kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Maak torentjes van de rivierkreeftenmousse in het midden van de borden (gebruik een ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem) en leg er een sneetje Ganda-ham op. Verdeel wat gemengde scheuten rond de rivierkreeftenmousse en lepel er de saus rond.

Tip

Het rivierkreeftenvlees kan u ook vervangen door grijze garnalen of roze jumbogarnalen (versmarkt).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 191 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 1.9 g
Eiwit 21.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. La Burgondie

Bekijk het recept digitaal