Mousse van witte chocolade en speculaas
Mousse van witte chocolade en speculaas

Mousse van witte chocolade en speculaas

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 37.9 g
Eiwit 6.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min., enkele uren vooraf)

  3. Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm.

  4. Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten.

  7. Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen.

  8. Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast.

  9. Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).

  10. Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling.

  11. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder.

  12. Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast.

  13. Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min., enkele uren vooraf)

  3. Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm.

  4. Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten.

  7. Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen.

  8. Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast.

  9. Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).

  10. Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling.

  11. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder.

  12. Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast.

  13. Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 332 kcal
Vet 17.4 g
Koolhydraat 37.9 g
Eiwit 6.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de la Lande | `Cuvée Les Chênes' | A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal