Mozzarella-gehaktballen in tomatensaus met knolselderpuree
Mozzarella-gehaktballen in tomatensaus met knolselderpuree

Mozzarella-gehaktballen in tomatensaus met knolselderpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 903 kcal
Vet 58.1 g
Verzadigd vet 25.5 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 12.1 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 50.7 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Schil de aardappelen en de knolselder. Snij in blokjes van ± 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappel en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk, de boter en de helft van het bieslook.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes, de Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Laat 10 min. op een zacht vuur stoven.

  9. Meng intussen het gehakt met de peterselie, de rest van het bieslook, het ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Kneed 15 balletjes ter grootte van een pingpongballetje en stop er telkens 1 bolletje mozzarella in.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballen 10 min. Draai regelmatig om.

  12. Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus en laat nog even opwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Schil de aardappelen en de knolselder. Snij in blokjes van ± 2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappel en de knolselder 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk, de boter en de helft van het bieslook.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes, de Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Laat 10 min. op een zacht vuur stoven.

  9. Meng intussen het gehakt met de peterselie, de rest van het bieslook, het ei en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Kneed 15 balletjes ter grootte van een pingpongballetje en stop er telkens 1 bolletje mozzarella in.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballen 10 min. Draai regelmatig om.

  12. Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus en laat nog even opwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 903 kcal
Vet 58.1 g
Verzadigd vet 25.5 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 12.1 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 50.7 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal