Muffins met aardpeer en raap
Muffins met aardpeer en raap

Muffins met aardpeer en raap

1 u.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardperen en de raap en rasp grof.

  4. Snij de kastanjes in 2.

  5. Smelt de boter in een pannetje en laat lauw worden.

  6. Rasp de parmezaan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de geraspte groenten en kaas toe en meng goed door elkaar.

  10. Klop de eieren los. Doe er de melk en de gesmolten boter bij. Meng door elkaar met een klopper.

  11. Roer het bloemmengsel onder het eiermengsel. Kruid met peper.

  12. Verdeel telkens 1 grote eetlepel deeg over 12 papieren muffinvormpjes en leg een halve kastanje in het midden. Schep er de rest van het deeg over tot de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn.

  13. Bak de muffins 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  15. Afwerking:
  16. Dien de muffins lauw of koud op met een witloofslaatje.

Tip

U kan de kastanjes ook grofhakken en onder het deeg mengen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardperen en de raap en rasp grof.

  4. Snij de kastanjes in 2.

  5. Smelt de boter in een pannetje en laat lauw worden.

  6. Rasp de parmezaan fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de geraspte groenten en kaas toe en meng goed door elkaar.

  10. Klop de eieren los. Doe er de melk en de gesmolten boter bij. Meng door elkaar met een klopper.

  11. Roer het bloemmengsel onder het eiermengsel. Kruid met peper.

  12. Verdeel telkens 1 grote eetlepel deeg over 12 papieren muffinvormpjes en leg een halve kastanje in het midden. Schep er de rest van het deeg over tot de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn.

  13. Bak de muffins 30 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.

  15. Afwerking:
  16. Dien de muffins lauw of koud op met een witloofslaatje.

Tip

U kan de kastanjes ook grofhakken en onder het deeg mengen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 11 g
Koolhydraat 18.7 g
Eiwit 5.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine Sainte-Anne - A.O.P. Entre-deux-Mers

Bekijk het recept digitaal