- Bewaar

- Bewaar
Muffins met aardpeer en raap
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine Sainte-Anne - A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardperen en de raap en rasp grof.
-
Snij de kastanjes in 2.
-
Smelt de boter in een pannetje en laat lauw worden.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de geraspte groenten en kaas toe en meng goed door elkaar.
-
Klop de eieren los. Doe er de melk en de gesmolten boter bij. Meng door elkaar met een klopper.
-
Roer het bloemmengsel onder het eiermengsel. Kruid met peper.
-
Verdeel telkens 1 grote eetlepel deeg over 12 papieren muffinvormpjes en leg een halve kastanje in het midden. Schep er de rest van het deeg over tot de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn.
-
Bak de muffins 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Dien de muffins lauw of koud op met een witloofslaatje.
U kan de kastanjes ook grofhakken en onder het deeg mengen.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine Sainte-Anne - A.O.P. Entre-deux-Mers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardperen en de raap en rasp grof.
-
Snij de kastanjes in 2.
-
Smelt de boter in een pannetje en laat lauw worden.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg de geraspte groenten en kaas toe en meng goed door elkaar.
-
Klop de eieren los. Doe er de melk en de gesmolten boter bij. Meng door elkaar met een klopper.
-
Roer het bloemmengsel onder het eiermengsel. Kruid met peper.
-
Verdeel telkens 1 grote eetlepel deeg over 12 papieren muffinvormpjes en leg een halve kastanje in het midden. Schep er de rest van het deeg over tot de vormpjes voor 3/4 gevuld zijn.
-
Bak de muffins 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de vorm en laat lichtjes of volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Dien de muffins lauw of koud op met een witloofslaatje.
U kan de kastanjes ook grofhakken en onder het deeg mengen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger Wijn Domaine Sainte-Anne - A.O.P. Entre-deux-Mers