Muffins met blauwe bessen
Muffins met blauwe bessen

Muffins met blauwe bessen

Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt 100 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur en laat lichtjes afkoelen.

  3. Rasp ondertussen de schil van de citroen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  6. Zeef de tarwebloem samen met het bakpoeder en het zout boven een kom.

  7. Klop de eieren los in een grote mengkom samen met 230 g suiker en de gesmolten boter.

  8. Voeg de melk en de citroenzeste toe. Meng er voorzichtig 200 g blauwe bessen onder (hou de rest apart voor de afwerking).

  9. Meng er de gezeefde bloem onder met een spatel.

  10. Maak de crumble: snij de koude boter in blokjes en meng met de patisseriebloem, 35 g suiker en de amandelschilfers.

  11. Wrijf tussen uw vingers tot een grof broodkruim.

  12. Verdeel het deeg met de blauwe bessen over muffinvormpjes en bedek met de crumble. Versier met een paar blauwe bessen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt 100 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur en laat lichtjes afkoelen.

  3. Rasp ondertussen de schil van de citroen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  6. Zeef de tarwebloem samen met het bakpoeder en het zout boven een kom.

  7. Klop de eieren los in een grote mengkom samen met 230 g suiker en de gesmolten boter.

  8. Voeg de melk en de citroenzeste toe. Meng er voorzichtig 200 g blauwe bessen onder (hou de rest apart voor de afwerking).

  9. Meng er de gezeefde bloem onder met een spatel.

  10. Maak de crumble: snij de koude boter in blokjes en meng met de patisseriebloem, 35 g suiker en de amandelschilfers.

  11. Wrijf tussen uw vingers tot een grof broodkruim.

  12. Verdeel het deeg met de blauwe bessen over muffinvormpjes en bedek met de crumble. Versier met een paar blauwe bessen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 215 kcal
Vet 8.1 g
Koolhydraat 31.6 g
Eiwit 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de la Lande `Cuvée des Chênes' A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal