- Bewaar

- Bewaar
Muffins met blauwe bessen
Onze drankensuggesties
Wijn Château de la Lande `Cuvée des Chênes' A.O.P. Monbazillac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt 100 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur en laat lichtjes afkoelen.
-
Rasp ondertussen de schil van de citroen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Zeef de tarwebloem samen met het bakpoeder en het zout boven een kom.
-
Klop de eieren los in een grote mengkom samen met 230 g suiker en de gesmolten boter.
-
Voeg de melk en de citroenzeste toe. Meng er voorzichtig 200 g blauwe bessen onder (hou de rest apart voor de afwerking).
-
Meng er de gezeefde bloem onder met een spatel.
-
Maak de crumble: snij de koude boter in blokjes en meng met de patisseriebloem, 35 g suiker en de amandelschilfers.
-
Wrijf tussen uw vingers tot een grof broodkruim.
-
Verdeel het deeg met de blauwe bessen over muffinvormpjes en bedek met de crumble. Versier met een paar blauwe bessen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de la Lande `Cuvée des Chênes' A.O.P. Monbazillac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt 100 g boter in een steelpannetje op een zacht vuur en laat lichtjes afkoelen.
-
Rasp ondertussen de schil van de citroen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Zeef de tarwebloem samen met het bakpoeder en het zout boven een kom.
-
Klop de eieren los in een grote mengkom samen met 230 g suiker en de gesmolten boter.
-
Voeg de melk en de citroenzeste toe. Meng er voorzichtig 200 g blauwe bessen onder (hou de rest apart voor de afwerking).
-
Meng er de gezeefde bloem onder met een spatel.
-
Maak de crumble: snij de koude boter in blokjes en meng met de patisseriebloem, 35 g suiker en de amandelschilfers.
-
Wrijf tussen uw vingers tot een grof broodkruim.
-
Verdeel het deeg met de blauwe bessen over muffinvormpjes en bedek met de crumble. Versier met een paar blauwe bessen en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de la Lande `Cuvée des Chênes' A.O.P. Monbazillac