Muffins met broccoli en courgette
Muffins met broccoli en courgette

Muffins met broccoli en courgette

Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 8.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de broccoli in roosjes en hak de helft grof. Hou de andere helft opzij.

  4. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  5. Rasp de ongeschilde courgette en duw er met een lepel het vocht uit.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Meng de bloem samen met het ei, de olijfolie en de melk in een grote mengkom tot een homogene massa. Kruid met peper en zout en voeg de Special Mix en de geraspte parmezaan toe.

  10. Roer de geraspte courgette, de lente-uitjes, het knoflook en de grofgehakte broccoli onder het deeg.

  11. Doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er 2/3 van het deeg over. Duw een broccoliroosje in elk vormpje en bedek volledig met de rest van het deeg.

  12. Zet de muffins ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de broccoli in roosjes en hak de helft grof. Hou de andere helft opzij.

  4. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  5. Rasp de ongeschilde courgette en duw er met een lepel het vocht uit.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Meng de bloem samen met het ei, de olijfolie en de melk in een grote mengkom tot een homogene massa. Kruid met peper en zout en voeg de Special Mix en de geraspte parmezaan toe.

  10. Roer de geraspte courgette, de lente-uitjes, het knoflook en de grofgehakte broccoli onder het deeg.

  11. Doe 12 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er 2/3 van het deeg over. Duw een broccoliroosje in elk vormpje en bedek volledig met de rest van het deeg.

  12. Zet de muffins ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 187 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 18.1 g
Eiwit 8.7 g

Bekijk het recept digitaal