Muffins met broccoli en ham
Muffins met broccoli en ham

Muffins met broccoli en ham

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten)

  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij daarna in plakjes.

  4. Rasp de parmezaan, maar pas op voor je vingers (of vraag je hulpkok omp je te helpen).

  5. Snij de ham in fijne reepjes of blokjes.

  6. Trek de blaadjes van de takjes tijm: wrijf met 2 vingers langs de takjes en trek zo alle blaadjes tijm mee.

  7. Bereiding:
  8. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de oven op 180 °C voor te verwarmen.

  9. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en een snuifje zout boven een grote kom.

  10. Meng er de zachte boter onder.

  11. Voeg het ei, de verse kaas en de geraspte parmezaan toe en meng goed. Kruid met peper en de tijmblaadjes.

  12. Voeg de broccoli en de ham toe.

  13. Zet 4 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Bestrooi met de pijnboompitten.

  14. Je hulpkok mag de bakvorm ± 25 minuten in de voorverwarmde oven zetten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 minuten)

  3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij daarna in plakjes.

  4. Rasp de parmezaan, maar pas op voor je vingers (of vraag je hulpkok omp je te helpen).

  5. Snij de ham in fijne reepjes of blokjes.

  6. Trek de blaadjes van de takjes tijm: wrijf met 2 vingers langs de takjes en trek zo alle blaadjes tijm mee.

  7. Bereiding:
  8. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de oven op 180 °C voor te verwarmen.

  9. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en een snuifje zout boven een grote kom.

  10. Meng er de zachte boter onder.

  11. Voeg het ei, de verse kaas en de geraspte parmezaan toe en meng goed. Kruid met peper en de tijmblaadjes.

  12. Voeg de broccoli en de ham toe.

  13. Zet 4 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Bestrooi met de pijnboompitten.

  14. Je hulpkok mag de bakvorm ± 25 minuten in de voorverwarmde oven zetten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal