- Bewaar

- Bewaar
Muffins met broccoli en ham
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 minuten)
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij daarna in plakjes.
-
Rasp de parmezaan, maar pas op voor je vingers (of vraag je hulpkok omp je te helpen).
-
Snij de ham in fijne reepjes of blokjes.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm: wrijf met 2 vingers langs de takjes en trek zo alle blaadjes tijm mee.
-
Bereiding:
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de oven op 180 °C voor te verwarmen.
-
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en een snuifje zout boven een grote kom.
-
Meng er de zachte boter onder.
-
Voeg het ei, de verse kaas en de geraspte parmezaan toe en meng goed. Kruid met peper en de tijmblaadjes.
-
Voeg de broccoli en de ham toe.
-
Zet 4 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Bestrooi met de pijnboompitten.
-
Je hulpkok mag de bakvorm ± 25 minuten in de voorverwarmde oven zetten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 minuten)
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snij daarna in plakjes.
-
Rasp de parmezaan, maar pas op voor je vingers (of vraag je hulpkok omp je te helpen).
-
Snij de ham in fijne reepjes of blokjes.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm: wrijf met 2 vingers langs de takjes en trek zo alle blaadjes tijm mee.
-
Bereiding:
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de oven op 180 °C voor te verwarmen.
-
Zeef de bloem samen met het bakpoeder en een snuifje zout boven een grote kom.
-
Meng er de zachte boter onder.
-
Voeg het ei, de verse kaas en de geraspte parmezaan toe en meng goed. Kruid met peper en de tijmblaadjes.
-
Voeg de broccoli en de ham toe.
-
Zet 4 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Bestrooi met de pijnboompitten.
-
Je hulpkok mag de bakvorm ± 25 minuten in de voorverwarmde oven zetten.