Muffins met druiven en parelsuiker
Muffins met druiven en parelsuiker

Muffins met druiven en parelsuiker

Ontbijt
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 49.9 g
Eiwit 7.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.

  4. Snij de druiven in 4.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Giet de gesmolten boter samen met de melk in een mengkom. Klop er één voor één de eieren onder. Voeg de druiven toe.

  8. Meng het bakpoeder, de kaneel, de suiker en het zout onder de bloem.

  9. Voeg voorzichtig de bloemmengeling toe aan de eieren.

  10. Doe 6 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het beslag over. Bestrooi met parelsuiker.

  11. Zet de muffins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Smelt de boter in een steelpan op een zacht vuur.

  4. Snij de druiven in 4.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Giet de gesmolten boter samen met de melk in een mengkom. Klop er één voor één de eieren onder. Voeg de druiven toe.

  8. Meng het bakpoeder, de kaneel, de suiker en het zout onder de bloem.

  9. Voeg voorzichtig de bloemmengeling toe aan de eieren.

  10. Doe 6 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en verdeel er het beslag over. Bestrooi met parelsuiker.

  11. Zet de muffins 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 252 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 49.9 g
Eiwit 7.5 g

Bekijk het recept digitaal