Multicolorsla met quinoa en kerriescampi's
Multicolorsla met quinoa en kerriescampi's

Multicolorsla met quinoa en kerriescampi's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 5.2 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 30.6 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrooi met 1 koffiel. kerriepoeder.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke partjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Snij de multicolorsla en de kervel grof.

  8. Snij de kerstomaten in 2.

  9. Meng de walnotenolie, de sherryazijn en 1 koffiel. kerriepoeder onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Kook de quinoa gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking).

  12. Meng de sla en de kervel onder de quinoa. Schik er de avocado en de kerstomaten op. Besprenkel met de kerriedressing.

  13. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schik de gebakken scampi's op de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog. Bestrooi met 1 koffiel. kerriepoeder.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke partjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  7. Snij de multicolorsla en de kervel grof.

  8. Snij de kerstomaten in 2.

  9. Meng de walnotenolie, de sherryazijn en 1 koffiel. kerriepoeder onder de mayonaise en kruid met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Kook de quinoa gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking).

  12. Meng de sla en de kervel onder de quinoa. Schik er de avocado en de kerstomaten op. Besprenkel met de kerriedressing.

  13. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 à 4 min. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Schik de gebakken scampi's op de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 33.8 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 5.2 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 30.6 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Goud Blond Trappistenbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal