Mummies om te dippen
Mummies om te dippen

Mummies om te dippen

35 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 8.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij 6 lange, fijne repen van het vel bladerdeeg.

  4. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Snij elke olijf in 9 reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Wikkel de reepjes bladerdeeg rond de worsten. Laat aan 1 uiteinde een stukje van de worst vrij voor het gezichtje en maak er met een mesje 3 inkepingen in voor de oogjes en het mondje. Steek er de reepjes olijf in.

  8. Leg de mummies naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen de dipsaus: meng de mosterd en de ketchup onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij 6 lange, fijne repen van het vel bladerdeeg.

  4. Spoel de olijven onder koud water en laat uitlekken. Snij elke olijf in 9 reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Wikkel de reepjes bladerdeeg rond de worsten. Laat aan 1 uiteinde een stukje van de worst vrij voor het gezichtje en maak er met een mesje 3 inkepingen in voor de oogjes en het mondje. Steek er de reepjes olijf in.

  8. Leg de mummies naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  9. Maak intussen de dipsaus: meng de mosterd en de ketchup onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 239 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 8.5 g
Eiwit 8.7 g

Bekijk het recept digitaal