Najaarsrisotto met aardpeer en walnoten
Najaarsrisotto met aardpeer en walnoten

Najaarsrisotto met aardpeer en walnoten

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Energie 2807 kj
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 75.9 g
Suiker 3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 21.6 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  2. Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon onder koud water en snij in fijne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  3. Hak de walnootpitten fijn. Snipper de sjalot en het bieslook fijn. Rasp de parmezaan. Pers de citroen.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de aardperen ± 3 min. op een matig vuur.

  5. Schik de sneetjes pancetta naast elkaar op een bakplaat en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven.

  6. Voeg de sjalot en de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel, anders wordt de rijst papperig. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  7. Breng op smaak met het citroensap en roer er de boter, de fijngehakte noten en de helft van de geraspte parmezaan onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bestrooi de risotto met het bieslook, de verkruimelde pancetta en de rest van de parmezaan.

Tip

- Bak een handvol aardpeerschijfjes goudbruin in wat vetstof en kruid ze met peper en zout. Heel mooi als afwerking. - Ook heel lekker met reepjes Ganda-ham of coppa als afwerking. - Liever een veggieversie? Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de parmezaan door een vegetarische geraspte kaas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Los het bouillonblokje op in het hete water.

  2. Wrijf de ongeschilde aardperen goed schoon onder koud water en snij in fijne schijfjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  3. Hak de walnootpitten fijn. Snipper de sjalot en het bieslook fijn. Rasp de parmezaan. Pers de citroen.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de aardperen ± 3 min. op een matig vuur.

  5. Schik de sneetjes pancetta naast elkaar op een bakplaat en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven.

  6. Voeg de sjalot en de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel, anders wordt de rijst papperig. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  7. Breng op smaak met het citroensap en roer er de boter, de fijngehakte noten en de helft van de geraspte parmezaan onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bestrooi de risotto met het bieslook, de verkruimelde pancetta en de rest van de parmezaan.

Tip

- Bak een handvol aardpeerschijfjes goudbruin in wat vetstof en kruid ze met peper en zout. Heel mooi als afwerking. - Ook heel lekker met reepjes Ganda-ham of coppa als afwerking. - Liever een veggieversie? Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de parmezaan door een vegetarische geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Energie 2807 kj
Vet 29.6 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 75.9 g
Suiker 3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 21.6 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Jean Gamay Noir Vin de France Bier Rodenbach Vintage Roodbruin bier

Bekijk het recept digitaal