Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews
Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

Nasi goreng van bloemkoolrijst met gevolgtereepjes en krokante cashews

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 24.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 43.4 g
Zout 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de gevogeltereepjes volledig ontdooien.

  4. Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn (hou het groen apart voor de afwerking).

  7. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok of een pan met dikke bodem. Voeg de wokreepjes toe en bak 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  10. Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok of pan. Stoof het wit van de lente-uitjes en de diepgevroren bloemkoolrijst 2 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Blus met de sojasaus.

  11. Meng de losgeklopte eieren onder de groenten en roerbak nog 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Schep de gewokte groenten in de borden en werk af met de woksaus, het groen van de lente-uitjes en de cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de gevogeltereepjes volledig ontdooien.

  4. Laat de wokgroenten oppervlakkig ontdooien.

  5. Hak de cashewnoten grof.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn (hou het groen apart voor de afwerking).

  7. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok of een pan met dikke bodem. Voeg de wokreepjes toe en bak 4 à 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.

  10. Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok of pan. Stoof het wit van de lente-uitjes en de diepgevroren bloemkoolrijst 2 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak 5 à 8 min. op een hoog vuur. Blus met de sojasaus.

  11. Meng de losgeklopte eieren onder de groenten en roerbak nog 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Schep de gewokte groenten in de borden en werk af met de woksaus, het groen van de lente-uitjes en de cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 24.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 43.4 g
Zout 4.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal