Noedels met Chinese kool en kastanjechampignons
Noedels met Chinese kool en kastanjechampignons

Noedels met Chinese kool en kastanjechampignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 5.4 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 18.2 g
Zout 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper het citroengras en de koriander fijn.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper fijn.

  7. Snij de rode ui in halve ringen.

  8. Hak de pinda's grof.

  9. Bereiding:
  10. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de rode ui, de gember, het pepertje en het citroengras 3 min.

  12. Voeg de champignons en de Chinese kool toe en roerbak 5 min. Voeg na 2 min. de rietsuiker, de wittewijnazijn en de sojasaus toe. Roer goed door elkaar.

  13. Meng de noedels onder de groenten, voeg 3/4 van de pinda's toe en kruid met peper en zout. Laat nog 1 min. bakken.

  14. Afwerking:
  15. Schep de noedels en groenten op de borden en werk af met de rest van de pinda's en de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de Chinese kool in dunne reepjes.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper het citroengras en de koriander fijn.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Snij het pepertje in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snipper fijn.

  7. Snij de rode ui in halve ringen.

  8. Hak de pinda's grof.

  9. Bereiding:
  10. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  11. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de rode ui, de gember, het pepertje en het citroengras 3 min.

  12. Voeg de champignons en de Chinese kool toe en roerbak 5 min. Voeg na 2 min. de rietsuiker, de wittewijnazijn en de sojasaus toe. Roer goed door elkaar.

  13. Meng de noedels onder de groenten, voeg 3/4 van de pinda's toe en kruid met peper en zout. Laat nog 1 min. bakken.

  14. Afwerking:
  15. Schep de noedels en groenten op de borden en werk af met de rest van de pinda's en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 5.4 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 18.2 g
Zout 5.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Diable Rose A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal