Noedels met krokante groenten en gegrilde veggiestukjes
Noedels met krokante groenten en gegrilde veggiestukjes

Noedels met krokante groenten en gegrilde veggiestukjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 9.7 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 18.8 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min)

  3. Snij de peterselie en de munt grof.

  4. Schil de wortelen en snij in dunne staafjes.

  5. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  6. Snij de lente-uitjes fijn.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in dunne reepjes.

  8. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.

  9. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Bereiding:
  11. Kook de mihoen gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Pers intussen de gember fijn en meng met 1 eetl. sojasaus, de sesamolie, de sriracha, de limoenzeste en het sap.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de groenten en de helft van de lente-uitjes 2 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok en voeg toe aan de mihoen. Overgiet met de gemberdressing.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de veggiestukjes 3 min.

  15. Voeg de veggiestukjes, de verse kruiden en 1 eetl. sojasaus toe aan de mihoen en meng onder elkaar.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de mihoen over de borden en werk af met de geroosterde sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min)

  3. Snij de peterselie en de munt grof.

  4. Schil de wortelen en snij in dunne staafjes.

  5. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  6. Snij de lente-uitjes fijn.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in dunne reepjes.

  8. Rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen.

  9. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Bereiding:
  11. Kook de mihoen gaar in water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Pers intussen de gember fijn en meng met 1 eetl. sojasaus, de sesamolie, de sriracha, de limoenzeste en het sap.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de groenten en de helft van de lente-uitjes 2 min. op een hoog vuur. Haal uit de wok en voeg toe aan de mihoen. Overgiet met de gemberdressing.

  14. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de veggiestukjes 3 min.

  15. Voeg de veggiestukjes, de verse kruiden en 1 eetl. sojasaus toe aan de mihoen en meng onder elkaar.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de mihoen over de borden en werk af met de geroosterde sesamzaadjes en de rest van de lente-uitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 9.7 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 18.8 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 8 Donker trappistenbier Wijn Pétalos de Aresan Tempranillo Rosé D.O. Vino de la Tierra de Castilla Spanje

Bekijk het recept digitaal