- Bewaar

- Bewaar
Noedels met scampi's en pindanootjes
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Kook de eiermie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm. Snij een deel van het groen in fijne ringetjes voor de versiering.
-
Snij de radijzen in fijne staafjes.
-
Spoel de pindanoten onder koud water, dep droog en hak grof.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de limoenen in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit een wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de sjalot en het geperste knoflook 1 min. Voeg de diepgevroren wokgroenten en de scampi's toe en roerbak 5 min.
-
Voeg de noedels, de sojasaus, de cayennepeper, de wokolie en de lente-uitjes toe (hou nog enkele apart voor de afwerking). Roerbak 1 min. en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voeg ook de staafjes radijs toe en bak nog 1/2 min. Neem van het vuur en strooi er de gehakte pindanootjes over.
-
Afwerking:
-
Werk af met de lente-uitjes en de limoenschijfjes.
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).
-
Kook de eiermie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm. Snij een deel van het groen in fijne ringetjes voor de versiering.
-
Snij de radijzen in fijne staafjes.
-
Spoel de pindanoten onder koud water, dep droog en hak grof.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de limoenen in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit een wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de sjalot en het geperste knoflook 1 min. Voeg de diepgevroren wokgroenten en de scampi's toe en roerbak 5 min.
-
Voeg de noedels, de sojasaus, de cayennepeper, de wokolie en de lente-uitjes toe (hou nog enkele apart voor de afwerking). Roerbak 1 min. en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voeg ook de staafjes radijs toe en bak nog 1/2 min. Neem van het vuur en strooi er de gehakte pindanootjes over.
-
Afwerking:
-
Werk af met de lente-uitjes en de limoenschijfjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc