Noedels met scampi's en pindanootjes
Noedels met scampi's en pindanootjes

Noedels met scampi's en pindanootjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 61 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  4. Kook de eiermie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.

  5. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm. Snij een deel van het groen in fijne ringetjes voor de versiering.

  6. Snij de radijzen in fijne staafjes.

  7. Spoel de pindanoten onder koud water, dep droog en hak grof.

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Snij de limoenen in partjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit een wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de sjalot en het geperste knoflook 1 min. Voeg de diepgevroren wokgroenten en de scampi's toe en roerbak 5 min.

  12. Voeg de noedels, de sojasaus, de cayennepeper, de wokolie en de lente-uitjes toe (hou nog enkele apart voor de afwerking). Roerbak 1 min. en kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Voeg ook de staafjes radijs toe en bak nog 1/2 min. Neem van het vuur en strooi er de gehakte pindanootjes over.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de lente-uitjes en de limoenschijfjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  4. Kook de eiermie in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Spoel onder koud water en giet opnieuw af.

  5. Snij de lente-uitjes in stukken van 2 cm. Snij een deel van het groen in fijne ringetjes voor de versiering.

  6. Snij de radijzen in fijne staafjes.

  7. Spoel de pindanoten onder koud water, dep droog en hak grof.

  8. Snipper de sjalot fijn.

  9. Snij de limoenen in partjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit een wok en voeg 3 eetl. olijfolie toe. Roerbak de sjalot en het geperste knoflook 1 min. Voeg de diepgevroren wokgroenten en de scampi's toe en roerbak 5 min.

  12. Voeg de noedels, de sojasaus, de cayennepeper, de wokolie en de lente-uitjes toe (hou nog enkele apart voor de afwerking). Roerbak 1 min. en kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Voeg ook de staafjes radijs toe en bak nog 1/2 min. Neem van het vuur en strooi er de gehakte pindanootjes over.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de lente-uitjes en de limoenschijfjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 61 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal