Noedels met Thaise groenten en gemarineerde scampi's
Noedels met Thaise groenten en gemarineerde scampi's

Noedels met Thaise groenten en gemarineerde scampi's

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 28.8 g
Zout 5.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de lente-uitjes fijn.

  4. Pluk de blaadjes koriander.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de gember.

  7. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak het knoflook en de gember 2 min. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak 5 min. Haal uit de wok.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de gemarineerde scampi's samen met de helft van de lente-uitjes 2 min.

  12. Voeg de groenten en de noedels toe en besprenkel met de sojasaus. Meng goed door elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de wok over diepe borden of kommetjes en bestrooi met de sesamzaadjes, de rest van de lente-uitjes en de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de lente-uitjes fijn.

  4. Pluk de blaadjes koriander.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de gember.

  7. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  8. Bereiding:
  9. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak het knoflook en de gember 2 min. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak 5 min. Haal uit de wok.

  11. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de gemarineerde scampi's samen met de helft van de lente-uitjes 2 min.

  12. Voeg de groenten en de noedels toe en besprenkel met de sojasaus. Meng goed door elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de wok over diepe borden of kommetjes en bestrooi met de sesamzaadjes, de rest van de lente-uitjes en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 15.4 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 60.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 28.8 g
Zout 5.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Ordinary IPA Amberbier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal