Noedelsoep met scampi's en maïs
Noedelsoep met scampi's en maïs

Noedelsoep met scampi's en maïs

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 18.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje. mix de gember samen met het pepertje, het teentje knoflook, de steeltjes en de blaadjes van 1 plantje koriander tot een gladde pasta.

  6. Snij de uitgelekte gegrilde paprika in dunne reepjes.

  7. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit een kookpot en stoof de kruidige pasta enkele min. al roerend op een zacht vuur.

  10. Voeg de geplette korianderbolletjes en de kurkuma toe en roer even.

  11. Giet er de groentebouillon en de kokosmelk bij en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg dan de uitgelekte maïskolfjes, de paprikareepjes en de scampi's toe en laat nog 5 min. sudderen tot de scampi's gaar zijn.

  13. Kook ondertussen de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg toe aan de soep. doe er de vissaus bij.

  14. Afwerking:
  15. Lepel de soep in 4 grote soepkommen en werk af met verse korianderblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje. mix de gember samen met het pepertje, het teentje knoflook, de steeltjes en de blaadjes van 1 plantje koriander tot een gladde pasta.

  6. Snij de uitgelekte gegrilde paprika in dunne reepjes.

  7. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  8. Bereiding:
  9. Verhit een kookpot en stoof de kruidige pasta enkele min. al roerend op een zacht vuur.

  10. Voeg de geplette korianderbolletjes en de kurkuma toe en roer even.

  11. Giet er de groentebouillon en de kokosmelk bij en laat 5 min. sudderen.

  12. Voeg dan de uitgelekte maïskolfjes, de paprikareepjes en de scampi's toe en laat nog 5 min. sudderen tot de scampi's gaar zijn.

  13. Kook ondertussen de noedels gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg toe aan de soep. doe er de vissaus bij.

  14. Afwerking:
  15. Lepel de soep in 4 grote soepkommen en werk af met verse korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 33.1 g
Eiwit 18.3 g

Bekijk het recept digitaal