Noedelwok met kippenblokjes en oosterse groenten
Noedelwok met kippenblokjes en oosterse groenten

Noedelwok met kippenblokjes en oosterse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 83.6 g
Suiker 3.7 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 44.1 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Rasp de gember fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Trek de blaadjes van de takjes peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak het knoflook, de gember, het pepertje en de sojascheuten 5 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de oriëntaalse groentemix 5 min. Haal uit de wok.

  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de kippenblokjes 4 min. aan alle kanten. Voeg de sojascheuten, de groentemix en de uitgelekte noedels toe. Meng er de sojasaus en de sesamolie onder en laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedelwok over de borden en bestrooi met de peterselie.

Tip

Baby + 12 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 40 g rijstnoedels in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en snij in kleinere stukjes. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een wok en roerbak 100 g wokmix Oriental en 50 g sojascheuten 8 min. Haal uit de wok en snij in kleinere stukjes. 3 Verhit opnieuw 1 koffiel. plantaardige olie in de wok en roerbak 50 g kippenblokjes 4 min. Voeg de groenten en de noedels toe en laat nog even opwarmen. 4 Snipper enkele blaadjes platte peterselie fijn en strooi over de groentenoedels.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Rasp de gember fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Trek de blaadjes van de takjes peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak het knoflook, de gember, het pepertje en de sojascheuten 5 min. Haal uit de wok.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en roerbak de oriëntaalse groentemix 5 min. Haal uit de wok.

  11. Verhit 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de kippenblokjes 4 min. aan alle kanten. Voeg de sojascheuten, de groentemix en de uitgelekte noedels toe. Meng er de sojasaus en de sesamolie onder en laat nog even opwarmen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de noedelwok over de borden en bestrooi met de peterselie.

Tip

Baby + 12 maand Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Kook 40 g rijstnoedels in ongezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en snij in kleinere stukjes. 2 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een wok en roerbak 100 g wokmix Oriental en 50 g sojascheuten 8 min. Haal uit de wok en snij in kleinere stukjes. 3 Verhit opnieuw 1 koffiel. plantaardige olie in de wok en roerbak 50 g kippenblokjes 4 min. Voeg de groenten en de noedels toe en laat nog even opwarmen. 4 Snipper enkele blaadjes platte peterselie fijn en strooi over de groentenoedels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vet 14 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 83.6 g
Suiker 3.7 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 44.1 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tripel LeFort Sterk blond bier Wijn Spier North Bank `Reserve White' Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal