- Bewaar

- Bewaar
Noorse maaltijdsoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien. Verdeel in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de preien in ringen en de selder in stukken van 1/2 cm.
-
Schil de aardappelen. Snij ze samen met de wortel in blokjes van 1/2 tot 1 cm.
-
Snipper de dille fijn (u hebt 2 koffiel. nodig).
-
Meng de eidooier met de room, de mosterd en 1 koffiel. dille.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de spekblokjes krokant.
-
Doe er de fijngesnipperde ui, de preiringen en de stukjes selder bij en laat ± 3 min. stoven.
-
Giet er de bouillon bij en kruid met 1 koffiel. dille en peper. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe.
-
Dek af en laat de soep 10 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg daarna de zalmblokjes toe. Laat 3 à 5 min. garen.
-
Roer 1 eetl. soep onder het ei-roommengsel en meng goed onder de soep. Breng indien nodig op smaak met peper en doe er de roze bessen bij.
-
Afwerking:
-
Werk af met plukjes dille. Geef er naar smaak sneetjes donker brood of stokbrood bij.
- Kies voor deze soep vastkokende aardappelen, zoals primeur, nicola, charlotte of belle de fontenay. - Hebt u liever een meer gebonden soep? Voeg dan 10 min. voor het einde van de kooktijd 2 eetl. rijstgriesmeel toe en roer goed.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalm oppervlakkig ontdooien. Verdeel in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de preien in ringen en de selder in stukken van 1/2 cm.
-
Schil de aardappelen. Snij ze samen met de wortel in blokjes van 1/2 tot 1 cm.
-
Snipper de dille fijn (u hebt 2 koffiel. nodig).
-
Meng de eidooier met de room, de mosterd en 1 koffiel. dille.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de spekblokjes krokant.
-
Doe er de fijngesnipperde ui, de preiringen en de stukjes selder bij en laat ± 3 min. stoven.
-
Giet er de bouillon bij en kruid met 1 koffiel. dille en peper. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe.
-
Dek af en laat de soep 10 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg daarna de zalmblokjes toe. Laat 3 à 5 min. garen.
-
Roer 1 eetl. soep onder het ei-roommengsel en meng goed onder de soep. Breng indien nodig op smaak met peper en doe er de roze bessen bij.
-
Afwerking:
-
Werk af met plukjes dille. Geef er naar smaak sneetjes donker brood of stokbrood bij.
- Kies voor deze soep vastkokende aardappelen, zoals primeur, nicola, charlotte of belle de fontenay. - Hebt u liever een meer gebonden soep? Voeg dan 10 min. voor het einde van de kooktijd 2 eetl. rijstgriesmeel toe en roer goed.