Noorse salade met maatjes
Noorse salade met maatjes

Noorse salade met maatjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2536 kj
Energie 606 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 27.2 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes schoon onder koud water. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Laat afkoelen en snij ze in de lengte in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.

  3. Hak intussen de dille fijn, snij de radijzen in 2 en verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  4. Snij de rode bieten en de appel in kleine blokjes.

  5. Snij de maatjes in hapklare stukken. Hou de ui apart.

  6. Maak een dressing met de zure room, de mierikswortel, de mayonaise en de dille. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de krieltjes met de ui van de maatjes, de radijzen en de blokjes appel en rode biet. Breng op smaak met 3 el mieriksworteldressing.

  8. Werk de salade af met de waterkers en de maatjes. Serveer de rest van de dressing apart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes schoon onder koud water. Kook 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water en giet af. Laat afkoelen en snij ze in de lengte in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.

  3. Hak intussen de dille fijn, snij de radijzen in 2 en verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

  4. Snij de rode bieten en de appel in kleine blokjes.

  5. Snij de maatjes in hapklare stukken. Hou de ui apart.

  6. Maak een dressing met de zure room, de mierikswortel, de mayonaise en de dille. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de krieltjes met de ui van de maatjes, de radijzen en de blokjes appel en rode biet. Breng op smaak met 3 el mieriksworteldressing.

  8. Werk de salade af met de waterkers en de maatjes. Serveer de rest van de dressing apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2536 kj
Energie 606 kcal
Vet 34.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 42.6 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 27.2 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn L'Artiste Sauvignon Blanc Vin de France Bier Troubadour Magma amberkleurige tripel IPA

Bekijk het recept digitaal