Nootjes van staartvis met kervel en tomatenblokjes
Nootjes van staartvis met kervel en tomatenblokjes

Nootjes van staartvis met kervel en tomatenblokjes

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en snij de vis in schijfjes van ± 3 cm.

  3. Laat 1 bolletje kervel en de tomatenblokjes 1 u ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter en laat er de fijngesnipperde sjalotten glazig in stoven.

  6. Voeg 2 bolletjes diepgevroren kervel toe, het halve blokje visbouillon en de vermout. Breng aan de kook.

  7. Leg er de schijfjes staartvis in en kruid met peper en zout. Sprenkel er het citroensap over.

  8. Laat afgedekt gaar worden gedurende ± 12 min.

  9. Haal de vis uit de pan en hou hem warm. U hoeft de kervelsnippertjes niet van de visnootjes te halen.

  10. Laat het kookvocht tot 2/3 inkoken en giet door een zeef in een brede pan.

  11. Voeg hierbij de mascarpone en laat op een hevig vuur lichtjes inkoken.

  12. Werk af met de ontdooide kervel en de tomatenblokjes. Laat nog even verwarmen, maar niet koken. Breng op smaak met peper en zout en tabasco.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een spiegel saus op de borden en schik er enkele nootjes staartvis op. Versier met fleurons (halvemaantjes van bladerdeeg) of hertoginnenaardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en snij de vis in schijfjes van ± 3 cm.

  3. Laat 1 bolletje kervel en de tomatenblokjes 1 u ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter en laat er de fijngesnipperde sjalotten glazig in stoven.

  6. Voeg 2 bolletjes diepgevroren kervel toe, het halve blokje visbouillon en de vermout. Breng aan de kook.

  7. Leg er de schijfjes staartvis in en kruid met peper en zout. Sprenkel er het citroensap over.

  8. Laat afgedekt gaar worden gedurende ± 12 min.

  9. Haal de vis uit de pan en hou hem warm. U hoeft de kervelsnippertjes niet van de visnootjes te halen.

  10. Laat het kookvocht tot 2/3 inkoken en giet door een zeef in een brede pan.

  11. Voeg hierbij de mascarpone en laat op een hevig vuur lichtjes inkoken.

  12. Werk af met de ontdooide kervel en de tomatenblokjes. Laat nog even verwarmen, maar niet koken. Breng op smaak met peper en zout en tabasco.

  13. Afwerking:
  14. Lepel een spiegel saus op de borden en schik er enkele nootjes staartvis op. Versier met fleurons (halvemaantjes van bladerdeeg) of hertoginnenaardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vet 17.8 g
Koolhydraat 10.8 g
Eiwit 25.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Wijn Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk. Wijn Manoir du Fort A.C. Sancerre Wijn Zuivere witte loirewijn met typisch boeket van de sauvignon-druif en een licht nerveuze, frisfruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal