Noten-chocoladebrood
Noten-chocoladebrood

Noten-chocoladebrood

2 u.
Tussendoortje
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2231 kcal
Vet 358.2 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 71.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de melk tot ze lauw is.

  4. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Bereiding:
  6. Mix de lauwe melk samen met de bloem tot een deeg. Kneed 10 min. tot het deeg elastisch is. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  7. Kneed de chocoladedruppels en de grofgehakte noten goed onder het deeg. Laat nog 45 min. afgedekt rijzen.

  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  9. Vorm een bol van het deeg of doe in een broodblik en maak enkele lichte inkepingen in de bovenkant. Zet het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verlaag de temperatuur naar 200 °C en bak het brood nog 30 à 40 min. in de oven (het brood is klaar wanneer u op de onderkant klopt en het hol klinkt).

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster

Tip

- Zet een kommetje water mee in de oven, zo krijgt het brood een krokante korst. - Ook lekker met walnoten, amandelnoten, hazelnoten ...

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verwarm de melk tot ze lauw is.

  4. Hak de pecannoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  5. Bereiding:
  6. Mix de lauwe melk samen met de bloem tot een deeg. Kneed 10 min. tot het deeg elastisch is. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

  7. Kneed de chocoladedruppels en de grofgehakte noten goed onder het deeg. Laat nog 45 min. afgedekt rijzen.

  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  9. Vorm een bol van het deeg of doe in een broodblik en maak enkele lichte inkepingen in de bovenkant. Zet het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verlaag de temperatuur naar 200 °C en bak het brood nog 30 à 40 min. in de oven (het brood is klaar wanneer u op de onderkant klopt en het hol klinkt).

  11. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster

Tip

- Zet een kommetje water mee in de oven, zo krijgt het brood een krokante korst. - Ook lekker met walnoten, amandelnoten, hazelnoten ...

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2231 kcal
Vet 358.2 g
Koolhydraat 51 g
Eiwit 71.8 g

Bekijk het recept digitaal