Notenburger met ravioli en witloof in roomsaus
Notenburger met ravioli en witloof in roomsaus

Notenburger met ravioli en witloof in roomsaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 617 kcal
Energie 2582 kj
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 28.3 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Snipper de peterselie fijn.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in fijne reepjes.

  3. Verwarm de oven op 180 °C en zet de grillstand op.

  4. Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de witloofreepjes toe en kruid met peper en zout. Overgiet met de room en laat 5 à 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Kook ondertussen de ravioli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Meng het witloof onder de ravioli. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas. Zet 6 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de pompoen-hazelnootburgers 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin.

  8. Snij de burgers in kwartjes. Verdeel de ravioli met witloof over de borden en leg er de stukken notenburger op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Snipper de peterselie fijn.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken in fijne reepjes.

  3. Verwarm de oven op 180 °C en zet de grillstand op.

  4. Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de witloofreepjes toe en kruid met peper en zout. Overgiet met de room en laat 5 à 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Kook ondertussen de ravioli in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Meng het witloof onder de ravioli. Schep in een ovenschaal en bestrooi met de peterselie en de geraspte kaas. Zet 6 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de pompoen-hazelnootburgers 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin.

  8. Snij de burgers in kwartjes. Verdeel de ravioli met witloof over de borden en leg er de stukken notenburger op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 617 kcal
Energie 2582 kj
Vet 34.4 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 28.3 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Artisans Partisans 'Nature Enchantée' Chardonnay Bier LeFort Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal