- Bewaar

- Bewaar
Notenburger met witloofrisotto
Onze drankensuggesties
Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur Bier Leffe Bruin Donker abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in reepjes.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de sjalot en het knoflook 1 min.
-
Meng er de risottorijst en de helft van het witloof onder. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Overgiet met 6 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Meng even, dek af en laat sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng 5 min. voor het einde van de gaartijd de rest van het witloof toe.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Voeg het kaaspoeder toe aan de risotto en verdeel meteen over de borden. Hak de rucola grof en schik op de risotto. Serveer met de notenburgers.
Onze drankensuggesties
Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur Bier Leffe Bruin Donker abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in reepjes.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de sjalot en het knoflook 1 min.
-
Meng er de risottorijst en de helft van het witloof onder. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Overgiet met 6 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Meng even, dek af en laat sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng 5 min. voor het einde van de gaartijd de rest van het witloof toe.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Voeg het kaaspoeder toe aan de risotto en verdeel meteen over de borden. Hak de rucola grof en schik op de risotto. Serveer met de notenburgers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur Bier Leffe Bruin Donker abdijbier