Notenburger met witloofrisotto
Notenburger met witloofrisotto

Notenburger met witloofrisotto

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Energie 2598 kj
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 68 g
Suiker 5 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 25.4 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in reepjes.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de sjalot en het knoflook 1 min.

  4. Meng er de risottorijst en de helft van het witloof onder. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  5. Overgiet met 6 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Meng even, dek af en laat sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng 5 min. voor het einde van de gaartijd de rest van het witloof toe.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.

  7. Voeg het kaaspoeder toe aan de risotto en verdeel meteen over de borden. Hak de rucola grof en schik op de risotto. Serveer met de notenburgers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in reepjes.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en bak de sjalot en het knoflook 1 min.

  4. Meng er de risottorijst en de helft van het witloof onder. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  5. Overgiet met 6 dl water en voeg het bouillonblokje toe. Meng even, dek af en laat sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Meng 5 min. voor het einde van de gaartijd de rest van het witloof toe.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.

  7. Voeg het kaaspoeder toe aan de risotto en verdeel meteen over de borden. Hak de rucola grof en schik op de risotto. Serveer met de notenburgers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 621 kcal
Energie 2598 kj
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 68 g
Suiker 5 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 25.4 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chevalier Noël A.O.P. Bordeaux Supérieur Bier Leffe Bruin Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal