- Bewaar

- Bewaar
Notenburger met zure room en gestoofde wortelen en aardappelblokjes
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon D.O. Colchagua Valley Rosé Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.
-
Roer er de wortelen en de aardappelblokjes onder en voeg dl heet water toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje over, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Meng de helft van de fijngesnipperde peterselie onder de zure room en de mosterd en kruid met peper en zout. Roer onder de wortelen en de aardappelen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de peterselie.
Nog wat zure room over? - Meng het restje onder puree of samen met wat fijngesnipperde groene kruiden onder gebakken aardappelen. - Meng de zure room onder een geplet hardgekookt ei. Beleg er toastjes mee en combineer met stukjes gerookte vis, garnalen, tomaat, rucola … - Met zure room kan je elke gemixte soep een extra smeuïge toets geven.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon D.O. Colchagua Valley Rosé Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.
-
Roer er de wortelen en de aardappelblokjes onder en voeg dl heet water toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje over, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.
-
Meng de helft van de fijngesnipperde peterselie onder de zure room en de mosterd en kruid met peper en zout. Roer onder de wortelen en de aardappelen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de rest van de peterselie.
Nog wat zure room over? - Meng het restje onder puree of samen met wat fijngesnipperde groene kruiden onder gebakken aardappelen. - Meng de zure room onder een geplet hardgekookt ei. Beleg er toastjes mee en combineer met stukjes gerookte vis, garnalen, tomaat, rucola … - Met zure room kan je elke gemixte soep een extra smeuïge toets geven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon D.O. Colchagua Valley Rosé Chili