Notenburger met zure room en gestoofde wortelen en aardappelblokjes
Notenburger met zure room en gestoofde wortelen en aardappelblokjes

Notenburger met zure room en gestoofde wortelen en aardappelblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 14.1 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 15.8 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.

  8. Roer er de wortelen en de aardappelblokjes onder en voeg dl heet water toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje over, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.

  10. Meng de helft van de fijngesnipperde peterselie onder de zure room en de mosterd en kruid met peper en zout. Roer onder de wortelen en de aardappelen.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip

Nog wat zure room over? - Meng het restje onder puree of samen met wat fijngesnipperde groene kruiden onder gebakken aardappelen. - Meng de zure room onder een geplet hardgekookt ei. Beleg er toastjes mee en combineer met stukjes gerookte vis, garnalen, tomaat, rucola … - Met zure room kan je elke gemixte soep een extra smeuïge toets geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Schil de wortelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.

  8. Roer er de wortelen en de aardappelblokjes onder en voeg dl heet water toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje over, dek af en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de notenburgers 2 min. aan elke kant goudbruin.

  10. Meng de helft van de fijngesnipperde peterselie onder de zure room en de mosterd en kruid met peper en zout. Roer onder de wortelen en de aardappelen.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip

Nog wat zure room over? - Meng het restje onder puree of samen met wat fijngesnipperde groene kruiden onder gebakken aardappelen. - Meng de zure room onder een geplet hardgekookt ei. Beleg er toastjes mee en combineer met stukjes gerookte vis, garnalen, tomaat, rucola … - Met zure room kan je elke gemixte soep een extra smeuïge toets geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 41.9 g
Suiker 14.1 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 15.8 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Casa Mayor Rosé Cabernet Sauvignon D.O. Colchagua Valley Rosé Chili

Bekijk het recept digitaal