Ochtendpita met appel
Ochtendpita met appel

Ochtendpita met appel

10 min.
Ontbijt
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 41.3 g
Eiwit 7.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de appelen in schijven.

  3. Bereiding:
  4. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster en snij ze volledig open.

  5. Besmeer 1 helft met de verse kaas.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de appelschijven gedurende 1 à 2 min. langs elke kant. Bestrooi met de lichtbruine suiker.

  7. Verdeel de appelschijven over de kaas en sluit de pita.

Tip

Varianten - Vervang de verse kaas door geitenkaas en de gebakken appelschijven door schijfjes verse aardbei. - Vervang de appelen door peren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de appelen in schijven.

  3. Bereiding:
  4. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster en snij ze volledig open.

  5. Besmeer 1 helft met de verse kaas.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de appelschijven gedurende 1 à 2 min. langs elke kant. Bestrooi met de lichtbruine suiker.

  7. Verdeel de appelschijven over de kaas en sluit de pita.

Tip

Varianten - Vervang de verse kaas door geitenkaas en de gebakken appelschijven door schijfjes verse aardbei. - Vervang de appelen door peren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 244 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 41.3 g
Eiwit 7.3 g

Bekijk het recept digitaal