In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
Bereiding:
Maak de oesters open. Kruid met zwarte peper.
Snij de citroen in 4 partjes en serveer bij de oesters.
Tip
Makkelijk en veilig oesters openen
1 Hou de oester in één hand vast, met de platte schelp naar boven. Gebruik een dubbelgevouwen doek om uw handen te beschermen.
2 Steek een oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak de schelp met een korte draaibeweging open.
3 Snij de boven- en onderschelp van elkaar los langs de kier. Hou de oester horizontaal om te voorkomen dat er vocht uitloopt.
4 Verwijder de platte bovenschelp en snij de oester in de bolle onderschelp los. Haal de kleine schelpstukjes weg.
Bekijk het kookfilmpje `Oesters openen' op colruyt.be/lekkerkoken in de rubriek `Kookfilmpjes'.
Bereiding
Voedingswaarden
Bereiding
Kookstand
In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.
Bereiding
Bereiding:
Maak de oesters open. Kruid met zwarte peper.
Snij de citroen in 4 partjes en serveer bij de oesters.
Tip
Makkelijk en veilig oesters openen
1 Hou de oester in één hand vast, met de platte schelp naar boven. Gebruik een dubbelgevouwen doek om uw handen te beschermen.
2 Steek een oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak de schelp met een korte draaibeweging open.
3 Snij de boven- en onderschelp van elkaar los langs de kier. Hou de oester horizontaal om te voorkomen dat er vocht uitloopt.
4 Verwijder de platte bovenschelp en snij de oester in de bolle onderschelp los. Haal de kleine schelpstukjes weg.
Bekijk het kookfilmpje `Oesters openen' op colruyt.be/lekkerkoken in de rubriek `Kookfilmpjes'.