Oesters
Oesters

Oesters

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 9.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak de oesters open. Kruid met zwarte peper.

  3. Snij de citroen in 4 partjes en serveer bij de oesters.

Tip

Makkelijk en veilig oesters openen 1 Hou de oester in één hand vast, met de platte schelp naar boven. Gebruik een dubbelgevouwen doek om uw handen te beschermen. 2 Steek een oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak de schelp met een korte draaibeweging open. 3 Snij de boven- en onderschelp van elkaar los langs de kier. Hou de oester horizontaal om te voorkomen dat er vocht uitloopt. 4 Verwijder de platte bovenschelp en snij de oester in de bolle onderschelp los. Haal de kleine schelpstukjes weg. Bekijk het kookfilmpje `Oesters openen' op colruyt.be/lekkerkoken in de rubriek `Kookfilmpjes'.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Maak de oesters open. Kruid met zwarte peper.

  3. Snij de citroen in 4 partjes en serveer bij de oesters.

Tip

Makkelijk en veilig oesters openen 1 Hou de oester in één hand vast, met de platte schelp naar boven. Gebruik een dubbelgevouwen doek om uw handen te beschermen. 2 Steek een oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak de schelp met een korte draaibeweging open. 3 Snij de boven- en onderschelp van elkaar los langs de kier. Hou de oester horizontaal om te voorkomen dat er vocht uitloopt. 4 Verwijder de platte bovenschelp en snij de oester in de bolle onderschelp los. Haal de kleine schelpstukjes weg. Bekijk het kookfilmpje `Oesters openen' op colruyt.be/lekkerkoken in de rubriek `Kookfilmpjes'.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 1.6 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 9.3 g

Bekijk het recept digitaal