- Bewaar

- Bewaar
Oesterzwammentaart
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' Wolfberger A.C. Alsace
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de preiwitten in fijne ringetjes.
-
Snij de brie in stukjes.
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm) en prik er een paar keer in met een vork.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen in hun geheel 1 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Bak de spekreepjes ± 3 min. in dezelfde kookpot. Voeg de preiringen toe en stoof ± 5 min. Verdeel deze mengeling over het bladerdeeg.
-
Klop ondertussen de eieren los met de room en kruid naar smaak met nootmuskaat en peper. Meng de stukjes brie onder de eieren en giet over het bladerdeeg met de preimengeling.
-
Leg er de oesterzwammen bovenop met de gladde kant naar boven.
-
Zet de taart ± 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de taart te bruin kleurt, kan u er een vel aluminiumfolie over leggen. Laat de taart 5 à 10 min. rusten voor u ze uit de vorm haalt.
-
Afwerking:
-
Serveer warm of lauw. Deze taart kan u ook serveren als hoofdgerecht met een slaatje. Snij de taart ook eens in kleine stukjes en serveer als hapje bij het aperitief.
Als u wil kan u de oesterzwammentaart afwerken met verse kruiden. Peterselie, bieslook, basilicum en tijm versterken de smaak van uw oesterzwammen.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' Wolfberger A.C. Alsace
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de preiwitten in fijne ringetjes.
-
Snij de brie in stukjes.
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm) en prik er een paar keer in met een vork.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen in hun geheel 1 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Bak de spekreepjes ± 3 min. in dezelfde kookpot. Voeg de preiringen toe en stoof ± 5 min. Verdeel deze mengeling over het bladerdeeg.
-
Klop ondertussen de eieren los met de room en kruid naar smaak met nootmuskaat en peper. Meng de stukjes brie onder de eieren en giet over het bladerdeeg met de preimengeling.
-
Leg er de oesterzwammen bovenop met de gladde kant naar boven.
-
Zet de taart ± 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Als de taart te bruin kleurt, kan u er een vel aluminiumfolie over leggen. Laat de taart 5 à 10 min. rusten voor u ze uit de vorm haalt.
-
Afwerking:
-
Serveer warm of lauw. Deze taart kan u ook serveren als hoofdgerecht met een slaatje. Snij de taart ook eens in kleine stukjes en serveer als hapje bij het aperitief.
Als u wil kan u de oesterzwammentaart afwerken met verse kruiden. Peterselie, bieslook, basilicum en tijm versterken de smaak van uw oesterzwammen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' Wolfberger A.C. Alsace