- Bewaar

- Bewaar
'Oeuf en cocotte' met grijze garnalen en rucola
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
-
Snij de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.
-
Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.
-
Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.
-
Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
-
Bedek elk ei voorzichtig met 1 eetl. plattekaas.
-
Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.
- Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm. - Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood. - Ook lekker als voorgerecht.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.
-
Snij de rucola grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.
-
Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.
-
Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.
-
Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.
-
Bedek elk ei voorzichtig met 1 eetl. plattekaas.
-
Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.
- Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm. - Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood. - Ook lekker als voorgerecht.