'Oeuf en cocotte' met grijze garnalen en rucola
'Oeuf en cocotte' met grijze garnalen en rucola

'Oeuf en cocotte' met grijze garnalen en rucola

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.

  8. Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.

  9. Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.

  10. Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.

  11. Bedek elk ei voorzichtig met 1 eetl. plattekaas.

  12. Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.

Tip

- Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm. - Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood. - Ook lekker als voorgerecht.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes en de dille fijn.

  4. Snij de rucola grof.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Doe intussen de room in een steelpan samen met de fijngesnipperde lenteui en de grijze garnalen. Verwarm op een zacht vuur.

  8. Verdeel de grof gehakte rucola over 4 ovenschaaltjes en giet er het warme roommengsel over.

  9. Kook wat water in een waterkoker of in een pannetje.

  10. Breek intussen 1 ei boven elk ovenschaaltje en zorg dat de dooier heel blijft.

  11. Bedek elk ei voorzichtig met 1 eetl. plattekaas.

  12. Zet de ovenschaaltjes in een grotere ovenschaal en giet er het hete water in. De kleine schaaltjes moeten voor de helft in water staan. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Werk af met zwarte peper, zeezout en de fijngehakte dille. Geef er licht geroosterd brood bij dat u in staafjes of driehoekjes hebt gesneden.

Tip

- Vervang de grijze garnalen door reepjes gerookte zalm. - Gebruik asperges tijdens het seizoen: vervang dan de rucola door aspergepuntjes of serveer beetgare aspergesteeltjes in plaats van staafjes brood. - Ook lekker als voorgerecht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 180 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 13 g

Bekijk het recept digitaal