- Bewaar

- Bewaar
Oliebollen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is. Los er de verse gist in op.
-
Meng ondertussen de bloem met het zout en de rietsuiker in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en 1 dl water in. Voeg de eieren een voor een toe en klop tot een glad beslag.
-
Dek de mengkom af en laat het deeg 20 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Schep kleine bollen uit het deeg met een ijsschep en leg ze per 3 of 4 in de friteuse op 175 °C.
-
Bak de oliebollen ± 2 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de oliebollen met bloemsuiker.
Appelbeignets: schil 1 appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijfjes van 1 cm, bestrooi met wat kaneel en dompel ze onder in het deeg. Bak ze per 2 ± 5 min. in de frituurpan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is. Los er de verse gist in op.
-
Meng ondertussen de bloem met het zout en de rietsuiker in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en 1 dl water in. Voeg de eieren een voor een toe en klop tot een glad beslag.
-
Dek de mengkom af en laat het deeg 20 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bereiding:
-
Schep kleine bollen uit het deeg met een ijsschep en leg ze per 3 of 4 in de friteuse op 175 °C.
-
Bak de oliebollen ± 2 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de oliebollen met bloemsuiker.
Appelbeignets: schil 1 appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijfjes van 1 cm, bestrooi met wat kaneel en dompel ze onder in het deeg. Bak ze per 2 ± 5 min. in de frituurpan.