Oliebollen
Oliebollen

Oliebollen

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 55.8 g
Eiwit 11.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is. Los er de verse gist in op.

  3. Meng ondertussen de bloem met het zout en de rietsuiker in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en 1 dl water in. Voeg de eieren een voor een toe en klop tot een glad beslag.

  4. Dek de mengkom af en laat het deeg 20 min. rusten op kamertemperatuur.

  5. Bereiding:
  6. Schep kleine bollen uit het deeg met een ijsschep en leg ze per 3 of 4 in de friteuse op 175 °C.

  7. Bak de oliebollen ± 2 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.

  8. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi de oliebollen met bloemsuiker.

Tip

Appelbeignets: schil 1 appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijfjes van 1 cm, bestrooi met wat kaneel en dompel ze onder in het deeg. Bak ze per 2 ± 5 min. in de frituurpan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje op een zacht vuur tot ze lauw is. Los er de verse gist in op.

  3. Meng ondertussen de bloem met het zout en de rietsuiker in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en 1 dl water in. Voeg de eieren een voor een toe en klop tot een glad beslag.

  4. Dek de mengkom af en laat het deeg 20 min. rusten op kamertemperatuur.

  5. Bereiding:
  6. Schep kleine bollen uit het deeg met een ijsschep en leg ze per 3 of 4 in de friteuse op 175 °C.

  7. Bak de oliebollen ± 2 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.

  8. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Afwerking:
  10. Bestrooi de oliebollen met bloemsuiker.

Tip

Appelbeignets: schil 1 appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in schijfjes van 1 cm, bestrooi met wat kaneel en dompel ze onder in het deeg. Bak ze per 2 ± 5 min. in de frituurpan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 306 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 55.8 g
Eiwit 11.6 g

Bekijk het recept digitaal