Olijvenciabatta met zuiderse kruiden
Olijvenciabatta met zuiderse kruiden

Olijvenciabatta met zuiderse kruiden

2 u. 20 min.
Bijgerecht
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 998 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 161.1 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm 2,5 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  3. Meng de bloem samen met het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Leg het terug in de kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur.

  5. Meng intussen de oregano met de rozemarijn. Hak de olijven in kleine stukjes.

  6. Kneed de gedroogde kruiden en de stukjes olijf onder het gerezen deeg.

  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot 1,5 cm dik. Vouw het tot een vierkant: vouw de bovenen onderkant naar het midden toe. Doe hetzelfde met de zijkanten.

  8. Rol het deeg uit tot een grootte van ± 35 bij 20 cm. Snij in 2 stukken en leg op een bakplaat met bakpapier. Dek af en laat nog 30 min. rijzen.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bak de ciabatta's 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm 2,5 dl water in een steelpannetje tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de gist over. Roer tot de gist volledig is opgelost.

  3. Meng de bloem samen met het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng er beetje bij beetje de bloem onder tot u een deegbol hebt.

  4. Bestrooi het werkblad met bloem en kneed het deeg 5 min. tot het elastisch is. Leg het terug in de kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur.

  5. Meng intussen de oregano met de rozemarijn. Hak de olijven in kleine stukjes.

  6. Kneed de gedroogde kruiden en de stukjes olijf onder het gerezen deeg.

  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot 1,5 cm dik. Vouw het tot een vierkant: vouw de bovenen onderkant naar het midden toe. Doe hetzelfde met de zijkanten.

  8. Rol het deeg uit tot een grootte van ± 35 bij 20 cm. Snij in 2 stukken en leg op een bakplaat met bakpapier. Dek af en laat nog 30 min. rijzen.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bak de ciabatta's 25 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 998 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 161.1 g
Eiwit 25.9 g

Bekijk het recept digitaal