Olijventapenade
Olijventapenade

Olijventapenade

15 min.
Aperitiefhapje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de tijm en de peterselie.

  4. Rasp de citroenschil (niet het wit).

  5. Spoel de zwarte olijven en de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de ansjovisfilets uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Doe de olijven, de kappertjes, de ansjovis, de verse kruiden, de gepelde teentjes knoflook en de citroenzeste in een hoge maatbeker of in de blender en mix kort (er mogen nog stukjes in zitten). Kruid met zwarte peper.

Tip

Serveer met grissini (Italiaanse soepstengels). Besmeer ze met geitenkaas en wikkel er gedroogde ham rond.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pluk de blaadjes van de tijm en de peterselie.

  4. Rasp de citroenschil (niet het wit).

  5. Spoel de zwarte olijven en de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de ansjovisfilets uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Doe de olijven, de kappertjes, de ansjovis, de verse kruiden, de gepelde teentjes knoflook en de citroenzeste in een hoge maatbeker of in de blender en mix kort (er mogen nog stukjes in zitten). Kruid met zwarte peper.

Tip

Serveer met grissini (Italiaanse soepstengels). Besmeer ze met geitenkaas en wikkel er gedroogde ham rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 0.9 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal